Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥΠέθαναν ζώα στον Ζωολογικό Κήπο και τα πέταξαν στο Βατί

Πέθαναν ζώα στον Ζωολογικό Κήπο και τα πέταξαν στο Βατί

Εκτεθειμένος βρίσκεται για μια ακόμα φορά ο Δήμος Λεμεσού για κάποια απαράδεκτα που συμβαίνουν στον Ζωολογικό Κήπο. Αυτή την φορά, οι ευθύνες για τις οποίες θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις, αφορούν τον θάνατο ζώων τα κουφάρια των οποίων τοποθετήθηκαν σε νάιλον σακούλες με το έμβλημα του Δήμου και πετάχτηκαν στην περιοχή του Βατί.

Σχετική είναι καταγγελία του Κόμματος για τα Ζώα το οποίο εκφράζοντας την λύπη και την αγανάκτηση του για το γεγονός, κάνει λόγο για σκάνδαλο με «ευθύνες για τις οποίες και αυτή την φορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία».

Limassol Today - 2

Τονίζοντας ότι «κάποιοι δε σεβάστηκαν ούτε νομοθεσίες, ούτε διαδικασίες, αλλά κυρίως δεν σεβάστηκαν αυτά τα αθώα ζώα τα οποία απομακρύνθηκαν από το φυσικό τους περιβάλλον, από το σπίτι τους, και βρίσκονταν εγκλωβισμένα στο Ζωολογικό Κήπο της Λεμεσού», αναφέρει ότι ανάμεσα στα νεκρά ζώα που πετάχτηκαν στο Βατί, περιλαμβάνονται καγκουρό, wallaby και κουκουβάγιες και μάλιστα μία από αυτές (προστατευόμενο είδος) είχε ακόμα το ειδικό δακτυλίδι το οποίο είναι χαρακτηριστικό για τον τόπο κράτησης και προέλευσης του πουλιού.

Limassol Today - 3

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και κανένα ελαφρυντικό γι’ αυτό που έγινε, ζητά από τους διαχειριστές του Ζωολογικού Κήπου να δώσουν στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες που αφορούν την τήρηση αρχείου και τις διάφορες αυξομειώσεις του πληθυσμού των ζώων.

Επιπλέον, θέτουν το ερώτημα «πώς οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες εφάρμοσαν (που δεν εφάρμοσαν) τη σχετική νομοθεσία, γιατί και πως βρέθηκαν τα ζώα αυτά στο Βατί;»

Ο νόμος είναι συγκεκριμένος για όλες τις ενέργειες που θα έπρεπε να γίνουν και εκ των πραγμάτων φαίνεται πως δεν τηρήθηκε τίποτα από αυτά, όπως υποδεικνύει το Κόμμα για τα Ζώα, και διερωτάται «πώς οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες επέτρεψαν  να πεταχτούν τα ζώα σε μη ενδεδειγμένο χώρο;».

Ερωτήματα όμως τίθενται και προς τους αρμόδιους του Δήμου και ιδιαίτερα τον υπεύθυνο κτηνίατρο του Ζωολογικού Κήπου ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις για το πως και γιατί πέθαναν τα ζώα, ποιους ενημερώνει και για πόσο εφαρμοζόταν η πρακτική να πετάγονται τα νεκρά ζώα στο Βατί.

Τέλος, το Κόμμα για τα Ζώα, ζητεί από τον Υπουργό Γεωργίας, την αστυνομία και βέβαια τον Δήμαρχο Λεμεσού, να διατάξουν άμεση έρευνα του περιστατικού.

Limassol Today - 4

Πάντως, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με τα οποία επικοινώνησε το Limassol today, εξέφρασαν έκπληξη για το γεγονός, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση του Συμβουλίου για τον θάνατο ζώων και πολύ περισσότερο για το ότι πετάχτηκαν στο Βατί.

Χρήστος Χαραλάμπους
Limassol Today - 5

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης