Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΔωρεά δύο monitors από τον σύνδεσμο Φιλίας και Πολιτισμού «Χρήστος Λαζαρή» στο...

Δωρεά δύο monitors από τον σύνδεσμο Φιλίας και Πολιτισμού «Χρήστος Λαζαρή» στο ΓΝ Λεμεσού

Σύμφωνα με τον κ. Πετούση, εκ μέρους του Συνδέσμου Φιλίας και Πολιτισμού «Χρήστος Λαζαρή», τιμώντας τη μνήμη του, παραδίδονται τα δύο monitors ευχόμενοι ότι θα προσφέρουν βοήθεια για τους συνανθρώπους μας.

Παραδόθηκαν δύο σύγχρονα monitors στη νεφρολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, χθες Πέμπτη, στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης του Συνδέσμου Φιλίας και Πολιτισμού εις μνήμη του Χρήστου Λαζαρή.

Τα δύο monitors, τα οποία είναι ειδικά για τα άτομα με νεφροπάθειες, κόστισαν 12 χιλιάδες ευρώ, ενώ τα παρέδωσε στη πρόεδρο του συνδέσμου φίλων Νεφροπαθών κλάδος Λεμεσού, Κλαίρη Ιωάννου και τον Χρίστο Νικολάου εκτελεστικό Γενικό Διευθυντή ΟΚΥπΥ, Λεμεσού- Πάφου, ο κ. Νίκος Πετούσης πρόεδρος του Συνδέσμου, στη παρουσία και του Συνδέσμου Νεφροπαθών Κύπρου και τα μέλη του συνδέσμου Κώστας Κωνσταντίνου και Άντρος Χριστοδούλου.

Ο Σύνδεσμος Φιλίας και Πολιτισμού «Χρήστος Λαζαρή», δημιουργήθηκε άτυπα πριν από τέσσερα χρόνια, από τον Νίκο Πετούση με μια ομάδα φίλων, με σκοπό να προβληθεί η φιλία μια αξία πολύ σημαντική για τον πρόεδρο του συνδέσμου κ. Πετούση λόγω της αδελφικής σχέσης με τον μ. Χρήστο Λαζαρή. Σκοπός επίσης είναι μέσα από τις δράσεις του συνδέσμου, είναι να βοηθηθούν ευαγή ιδρύματα και συνάνθρωποι μας που έχουν ανάγκη. Επίσημα μορφή το ίδρυμα έλαβε πριν από δύο έτη, με τις δράσεις του να είναι εκτενή σε όλα τα φάσματα της κοινωνίας. Πέρυσι ο σύνδεσμος πραγματοποίηση δωρεά στον σύνδεσμο «Ένα όνειρο – Μια ευχή» το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ, ενώ φέτος τα χρήματα που ανέρχονται στις 12 χιλιάδες ευρώ δόθηκαν για την αγορά των δύο monitors για την νεφρολογική Κλινική του ΓΝ Λεμεσού.

Limassol Today - Dsc00650

Σύμφωνα με τον κ. Πετούση, εκ μέρους του Συνδέσμου Φιλίας και Πολιτισμού «Χρήστος Λαζαρή», τιμώντας τη μνήμη του, παραδίδονται τα δύο monitors ευχόμενοι ότι θα προσφέρουν βοήθεια για τους συνανθρώπους μας. «Ο Σύνδεσμος μας ιδρύθηκε εδώ και τέσσερα χρόνια και προσπάθεια του είναι να βοηθά ευαγή ιδρύματα και συνανθρώπους μας, ευελπιστόντας ότι το έργο μας θα συνεχίσει», υπέδειξε ο κ. Πετούσης. Τέλος ανέφερε ότι ο αγώνας είναι κοινός και με τους συνεργάτες του ευχήθηκε ότι καλύτερο για τους συνανθρώπους μας.

Από την πλευρά της η κα Κλαίρη Ιωάννου παραλαμβάνοντας τα δύο monitors, ευχαριστήσε τον Σύνδεσμο και τα μέλη του, καθώς και τον κ. Πετούση για τη βοήθεια και δωρεά, ενώ σημείωσε πως κάθε τέτοια ενέργεια είναι καλοδεχούμενη προς τον Σύνδεσμο Φίλων Νεφροπαθών.

Αρκετά τα προβλήματα


Αρκετά και σημαντικά είναι τα προβλήματα πάντως που αντιμετωπίζει η Νεφρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, με το ιατρικό προσωπικό να τα έχει θέσει ενώπιον του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νοσηλευτήριο. Μάλιστα, στους 325 ανέρχονται οι νεφροπαθείς στην επαρχία Λεμεσού, σύμφωνα με τον σύνδεσμο Νεφροπαθών Κύπρου, εκ των οποίων αρκετοί πλέον μεταβαίνουν και στο Γερμανικό Κέντρο για θεραπεία. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Limassol Today, ανάμεσα στα θέματα που υπάρχουν είναι η καθυστέρηση που παρατηρείται στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της κλινικής λόγω των διαδικασιών.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης