Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΔράση στείρωσης αδέσποτων γάτων από την Πρωτοβουλία «Για τη Λεμεσό»

Δράση στείρωσης αδέσποτων γάτων από την Πρωτοβουλία «Για τη Λεμεσό»

Κάλεσμα για συμμετοχή στις επιχειρήσεις της πόλης

Ανταποκρινόμενη στο πρόβλημα του αυξημένου αριθμού αδέσποτων γάτων, η Πρωτοβουλία «Για τη Λεμεσό» υλοποιεί ένα ευρύ πρόγραμμα στείρωσής τους, σε συνεργασία με τις εθελόντριες Δήμητρα Δημητρίου και Lin Ova.

Στόχος της δράσης, που υλοποιείται ήδη από τις αρχές Αυγούστου και θα συνεχιστεί, είναι ο περιορισμός του ρυθμού αύξησης του πληθυσμού των γάτων και η συνεπαγόμενη ευημερία τους εντός του αστικού ιστού.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Λεμεσού καλούνται να συμμετάσχουν στην εκστρατεία, δείχνοντας έμπρακτα το κοινωνικό τους πρόσωπο. Σύμφωνα με τα μέλη της Πρωτοβουλίας «Για τη Λεμεσό», στόχος είναι η αποκέντρωση της δράσης, με τη συμβολή των επιχειρήσεων της πόλης, ώστε να φροντίσουν έμπρακτα τον πληθυσμό που ζει γύρω από τα γραφεία τους.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα:          

25 711824 & 25 711815

Η ανταπόκριση που υπάρχει από τη στιγμή που ξεκίνησε το κάλεσμα είναι τεράστια, κι αυτό δείχνει το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην πόλη. Εκατοντάδες τηλέφωνα στα γραφεία της πρωτοβουλίας αναφέρουν τις περιοχές τους στις οποίες μεγάλος αριθμός αδέσποτων γάτων βρίσκονται σε συνθήκες κακής ποιότητας ζωής και ο πολλαπλασιασμός τους λόγω μη στείρωσης, μεγαλώνει το πρόβλημα μήνα με τον μήνα. Η ανυπαρξία δράσεων καταγραφής του ζωικού πληθυσμού και έναρξης πολιτικής στείρωσης ώστε ο πληθυσμός να είναι σε αριθμούς που επιτρέπουν και καλή ποιότητα ζωής σε γάτους αλλά και ελέγχου υγιεινής του δημόσιου χώρου, άφησε το πρόβλημα να πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Συγκινητική κι η ανταπόκριση δημοτών από διάφορες γειτονιές αλλά και εταιρείες που συνεισφέρουν χρήματα ώστε να στειρωθούν γάτες σε όσο πιο πολλές περιοχές της Λεμεσού. Ωστόσο το κάλεσμα δεν τελειώνει όσο οι αδέσποτες γάτες είναι σε πολύ μεγάλους αριθμούς, για αυτό η πρωτοβουλία συνεχίζει να καλεί επιχειρήσεις και κόσμο που ενδιαφέρεται να συμμετέχει στην εκστρατεία, κυρίως εισφέροντας ποσά που καλύπτουν έξοδα εθελοντών και γιατρών. Ήδη οι εθελόντριες δουλεύουν με σθένος, αναλαμβάνουν όλη τη διαδικασία να πάρουν με συγκεκριμένες ακίνδυνες μεθόδους τις γάτες, να τις μεταφέρουν στους συνεργαζόμενους κτηνιάτρους για τη στειρωση, και την επόμενη μέρα να τις επιστρέψουν στις περιοχές τους, υγιείς και πια χωρίς δυνατότητα διαιώνισης. Κάλεσμα γίνεται και σε κτηνιάτρους που ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν κάποιες στειρώσεις στη διαδικασία, αλλά και περισσότερους εθελοντές που κατέχουν τον εξοπλισμό και θα μπορούσαν να αναλάβουν μια περιοχή με μεγάλο πρόβλημα.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης