Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΔρομολογεί ανάπτυξη “ορόσημο” στο παραλιακό φιλέτο και μετακίνηση της ΚΕΑΝ, η BBF

Δρομολογεί ανάπτυξη “ορόσημο” στο παραλιακό φιλέτο και μετακίνηση της ΚΕΑΝ, η BBF

Σε συνδυασμό οικιστικής με εμπορική ανάπτυξη με Κτηριακό Συγκρότημα ορόσημο, θα προχωρήσει η Βuild Βetter Future (BBF) στο παραλιακό τεμάχιο του εργοστασίου της ΚΕΑΝ, όπως δήλωσε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» ο Γενικός διευθυντής της Λευτέρης Κωνσταντίνου. 

Πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που έπεσαν οι πρώτες υπογραφές για την απόκτηση του, η BBF ξεκίνησε τις σχετικές διαδικασίες και ήδη πραγματοποιήθηκε προκαταρκτική συνάντηση με το Τμήμα Πολεοδομίας, που αναμένει την πρόταση για την ανάπτυξη.

Limassol Today - 1 12

Αναφορικά με την μετακίνηση του εργοστασίου της ΚΕΑΝ, ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως ήδη η BBF έχει καταρτίσει μικρή λίστα με βιομηχανικά τεμάχια στην ευρύτερη Λεμεσό, προκειμένου να επιλεγεί το καταλληλότερο,  υποδεικνύοντας πως το νέο εργοστάσιο θα είναι πιο σύγχρονο και αποδοτικό. Η εκ των μέχρι σήμερα μεγαλομετόχων της ΚΕΑΝ, κ. Κικούλα Κότσαπα δήλωσε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» πως έχει υπογραφεί προσύμφωνο για την πώληση και πλέον διεξάγεται διαδικασία Δέουσας Επιμέλειας (Due Diligence), που αναμένεται να διαρκέσει τρεις μήνες, ώστε να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Η κ. Κότσαπα επανέλαβε πως συμφωνήθηκε το εργοστάσιο να παραμείνει ως έχει με το προσωπικό του, αφού πρόκειται για πετυχημένη και προσοδοφόρα εταιρεία, με αυξημένες πωλήσεις, παρά την κρίση στην αγορά. Από την ιδιοκτήτρια οικογένεια της ΚΕΑΝ η κ. Κότσαπα μας ανέφερε πως το πιθανότερο είναι παραμείνουν στην εταιρεία, κάποιοι εκ των νεότερων, που περιλαμβάνονται στο προσωπικό.

Ως προς την μετακίνησή του εργοστασίου μας είπε πως σχεδιαζόταν από παλαιότερα, όμως πρόκειται για τεράστιο έργο που χρειάζεται πολλή δουλειά,  προσοχή και κεφάλαια.  Πρόσθεσε πως δεν έχει εντοπισθεί κατάλληλος χώρος μέχρι στιγμής, όμως εκτίμησε πως η BBF με την εμπειρία και τις προσβάσεις της,  μπορεί να την φέρει εις πέρας με επιτυχία.

Limassol Today - κεαν 64620068b1603

Σε μια προσωπικού χαρακτήρα ερώτηση, από συναισθηματικής πλευράς πως η ίδια βιώνει αυτή την ιστορική εξέλιξη, η Κικούλα Κότσαπα απάντησε πως η ΚΕΑΝ αποτέλεσε τεράστιο κομμάτι της ζωής του πάτερα της Τάκη Χριστοδούλου που τη δημιούργησε (το 1949), της ίδιας και των αδελφών της.  Υπέδειξε πως με λύπη λήφθηκε η απόφαση για την πώληση, «αλλά πρέπει να προχωρήσουμε όπως πάει και η ζωή» κατά την έκφραση της.  «Υπάρχουν λόγοι εργασίας, συνέχειας που προσμετρήσαμε και αποφασίσαμε πως αυτή είναι η καλύτερη λύση», κατέληξε.

Powered by copy shop

ΠηγήΕΒΕΛ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης