Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΈφυγε από τη ζωή ο Λούλης Κατσουνωτός

Έφυγε από τη ζωή ο Λούλης Κατσουνωτός

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 86 χρόνων, ο ενεργός πολίτης της Λεμεσού και παλιός καρναβαλιστής Λούλης Κατσουνωτός.

Ο Λούλης Κατσουνωτός, γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1936 και ήταν αδελφός του Γεώργιου Κατσουνωτού, που διετέλεσε Δήμαρχος Λεμεσού, και της Λίας Κατσουνωτού Τσεριώτου, που διετέλεσε Αντιδήμαρχος Λευκωσίας.

Υπήρξε ο πρώτος Βασιλιάς του Λεμεσιανού καρναβαλιού το 2008, όταν εφαρμόστηκε η απόφαση των δημοτικών αρχών όπως ενσαρκώνουν το Βασιλιά ή τη Βασίλισσα παλιοί και νυν καρναβαλιστές με μακρόχρονη προσφορά στο καρναβάλι. Μάλιστα ο θεσμός εφαρμόστηκε μετά από δική του ιδέα, την οποία είχε υποβάλει στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λεμεσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, ο Λούλης Κατσουνωτός λάτρευε τη Λεμεσό και συμμετείχε ενεργά στα κοινά και σε πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της πόλης, όπως ο φωτισμός του «Υδατόπυργου». Η σχέση του με τα κοινά, σημειώνεται, υπήρξε σημαντική για την πόλη μας, καθώς και η πολυεδρική σχέση του με την καθημερινότητα της πόλης σε πολλά επίπεδα που έπραττε ως συνειδητός πολίτης.

Την αγάπη του για την πόλη του, την έδειξε με το μνημείο «Λεμεσός Αγάπη μου», ένα έργο του Φίλιππου Γιαπάνη που τοποθετήθηκε στην προκυμαία. Ο Δήμος Λεμεσού τίμησε τον Λούλη Κατσουνωτό στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού την 1η Φεβρουαρίου το 2016 ως Πολίτη υψηλών προδιαγραφών, έχοντας υπόψη την αρχαία σημασία που κουβαλούσε ο όρος.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης