Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΈνοχος ο δικηγόρος για την επίθεση των κουκουλοφόρων στο ΤΕΠΑΚ

Ένοχος ο δικηγόρος για την επίθεση των κουκουλοφόρων στο ΤΕΠΑΚ

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους

Ένοχο σε 7 συνολικά κατηγορίες έκρινε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού 62χρονο δικηγόρο, σε σχέση με την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης που έγινε στο ΤΕΠΑΚ τον Μάιο του 2017 από ομάδα 20 περίπου κουκουλοφόρων ακροδεξιών στοιχείων, κάνοντας αποδεκτά στο σύνολο τους σχεδόν, τα όσα είχαν κατατεθεί από τους μάρτυρες κατηγορίας,

Ο 62χρονος ο οποίος ήταν και ο μοναδικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, κρίθηκε ένοχος για συνομωσία προς διάπραξη πλημμελημάτων, οχλαγωγία, πρόκληση ή διέγερση βιαιοπραγίας, επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και δημόσια εξύβριση. Στην διάρκεια της μακράς δικαστικής διαδικασίας, κλήθηκαν από την Κατηγορούσα Αρχή 13 συνολικά μάρτυρες κατηγορίας οι οποίοι κατέθεσαν με αρκετές λεπτομέρειες τα όσα είχαν συμβεί την επίμαχη μέρα και τον ρόλο που είχε διαδραματίσει ο κατηγορούμενος.

Η επίθεση των κουκουλοφόρων, έγινε στην διάρκεια  εκδήλωσης με θέμα «η Αριστερά μπροστά στην επανένωση και μπροστά στη διχοτόμηση», την οποία συνδιοργάνωσαν οι οργανώσεις «Γρανάζι» και η «Αριστερή Κίνηση Θέλουμε Ομοσπονδία» κατά την οποία κτυπήθηκαν με ρόπαλα και άλλα αντικείμενα άνθρωποι που βρίσκονταν στον χώρο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Από τις επιθέσεις, κατέληξαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, τέσσερα τουλάχιστο πρόσωπα.

Συστηνόταν ως ο επικεφαλής της ομάδας επίθεσης

Με βάση τις μαρτυρίες που κατατέθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, ο 62χρονος δικηγόρος που είναι γνωστός για τις ακροδεξιές και εθνικιστικές του θέσεις και ο οποίος, εμφανιζόταν τότε και σαν ηγετικό στέλεχος του Εθνικιστικού Απελευθερωτικού Κινήματος (ήταν και υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με το ΕΛΑΜ),  ήταν παρών καθ’ όλη την διάρκεια της επίθεσης και μάλιστα στεκόταν στην μέση των κουκουλοφόρων ατάραχος και με παγερό βλέμμα, έχοντας ανοικτά τα πόδια και σταυρωμένα τα χέρια κάτω από το στήθος του, χωρίς ό ίδιος να έχει καλυμμένο το πρόσωπο του.

Όπως και οι κουκουλοφόροι, έτσι και ο 62χρονος, έβριζε τον κόσμο που είχε πάει στον χώρο για να παρακολουθήσει την εκδήλωση, χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, φράσεις όπως «κομμούνια…ανθέλληνες… τουρκόσποροι…» φωνάζοντας ότι δεν θα επέτρεπε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Όπως κατέθεσαν όλοι σχεδόν οι μάρτυρες κατηγορίας, όταν ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από παρευρισκόμενους ποιος ήταν απάντησε λέγοντας το ονοματεπώνυμο του και την ιδιότητα του ως δικηγόρου και με έπαρση ανέφερε ότι ήταν ο επικεφαλής των όσων συνέβαιναν στην αυλή του ΤΕΠΑΚ.

Το Δικαστήριο όρισε την 14η Ιουνίου ως ημερομηνία για αγορεύσεις για μετριασμό της ποινή η οποία αναμένεται να επιβληθεί την ίδια μέρα.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης