Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΈνταση αντί λύση των προβλημάτων στο κέντρο της πόλης

Ένταση αντί λύση των προβλημάτων στο κέντρο της πόλης

Μιλά στο Limassol today η πρόεδρος του Συνδέσμου Κατοίκων και Φίλων Ιστορικού Κέντρου, Μελίνα Σχοινή

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους

Για προκλητική συμπεριφορά του Δήμου Λεμεσού και της Αστυνομίας, που πηγάζει από την αδυναμία ή την έλλειψη θέλησης να δράσουν στα πλαίσια της δικαιοδοσίας  και των ευθυνών τους για εφαρμογή νόμων και κανονισμών που διέπουν την λειτουργία των νυκτερινών κέντρων στο κέντρο της πόλης, κάνουν λόγο οι κάτοικοι της περιοχής.

«Δεν ζητούμε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από το αυτονόητο και το νόμιμο που είναι και πολύ απλό, την εφαρμογή δηλαδή των νομοθεσιών…» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Limassol today η πρόεδρος του Συνδέσμου Κατοίκων και Φίλων Ιστορικού Κέντρου, Μελίνα Σχοινή, με αφορμή σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Λεμεσού «Ασπίδα».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «πόλεμο εναντίον των μελών της Οργάνωσης και ζητείται συνάντηση με τον Σύνδεσμο Κατοίκων και Φίλων του ιστορικού κέντρου Λεμεσού, «για επίλυση διαφορών και αρμονική συνύπαρξη».

Επιπλέον, εκφράζεται δυσαρέσκεια που απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειες τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Σύνδεσμο των κατοίκων αλλά και για την άρνηση του να συμμετάσχει σε συνάντηση με την «Ασπίδα», η οποία διευθετήθηκε μετά από συνεννόηση με τον Δήμο κα την Αστυνομία.

«Αύτη η κίνηση  δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση για μη συνεργασία», σύμφωνα με την εκτίμηση τη «Ασπίδας» η οποία καλεί τον Σύνδεσμο των κατοίκων σε δημόσια συνάντηση για να ακουστούν τα προβλήματα τους και «να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα επίλυσης τους, έτσι ώστε να μπορούμε να συνυπάρξουμε στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού».

«Να σταματήσουν την ανοχή και να εφαρμόσουν το νόμο»

«Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων, φτάνει να μην παρανομούν, επειδή όμως υπάρχουν παρανομίες που μας επηρεάζουν εμάς ως κατοίκους, έχουμε κάνει τις καταγγελίες μας στον Δήμο και την Αστυνομία και οφείλουν να εφαρμόσουν το νόμο» αναφέρει η εκπρόσωπος των κατοίκων.

Και διερωτάται η κ. Σχοινή αν «όποιος έχει παράπονο με κάποιον που παρανομεί θα πρέπει να τον συναντά ή αυτό έχουν υποχρέωση να το κάνουν οι αρμόδιες Αρχές» που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Δήμος Λεμεσού και η Αστυνομία που, «επιτέλους θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να συμπεριφέρονται με ανοχή και να δηλώνουν αδυναμία να εφαρμόσουν το νόμο και τους κανονισμούς που το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει».

Επικαλούμενη, δε, πρόσφατη περίπτωση στην Πάφο όπου ο Δήμος επενέβη άμεσα και έκλεισε κέντρο διασκέδασης στο κέντρο της πόλης το οποίο μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι παρανομούσε, θέτει το ερώτημα «πώς  γίνεται σε άλλους Δήμους να μπορούν να εφαρμόζονται οι νομοθεσίες και στη Λεμεσό να μην γίνεται αλλά να μας καλεί ο Δήμος σε διάλογο με τους παρανομούντες… και γιατί να πάμε δηλαδή;».

Ζητούν αποδοχή της φασαρίας των 200 κέντρων διασκέδασης

Σύμφωνα με την Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας, στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού λειτουργούν σήμερα πέραν των 200 κέντρων εστίασης και διασκέδασης, τα οποία εργοδοτούν «αμέτρητο προσωπικό και χαρίζουν, από το πρωί μέχρι το βράδυ, ζωή στην πόλη», υποστηρίζοντας ότι «οι επαγγελματίες σέβονται απόλυτα τους κατοίκους και τις ανάγκες ανάπαυσης τους».

Η «Ασπίδα» εκφράζει  τη θέση ότι η δημιουργία του Συνδέσμου των κατοίκων «έχει ως σκοπό να εμποδίσει την περαιτέρω ανάπτυξη του ιστορικού κέντρου» και υποδεικνύει  ότι θα πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν τα προνόμια της διαμονής στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού και να αποδεχθούν ότι «η ζωή στο κέντρο πάντα θα έχει την φασαρία του, είτε από το πλήθος του κόσμου που το επισκέπτεται, είτε από τη νυχτερινή ζωή κι αυτό πάντοτε με γνώμονα τα προσωπικά/ατομικά δικαιώματα των κατοίκων, χωρίς να γίνονται παραβάσεις των Νόμων και Κανονισμών για την εκπομπή ήχων και με σεβασμό, από τα μέλη μας, της ανάγκης για ανάπαυση».

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης