Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΕθνικιστικά «μπράβο» συνόδευαν την παραπομπή σε δίκη των 13 για το ρατσιστικό...

Εθνικιστικά «μπράβο» συνόδευαν την παραπομπή σε δίκη των 13 για το ρατσιστικό πογκρόμ στην Λεμεσό

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους

Με την εκπνοή σήμερα του διατάγματος κράτησης τους, τα 13 πρόσωπα που είχαν συλληφθεί για συμμετοχή τους στα όσα εγκληματικά διαπράχθηκαν την περασμένη Παρασκευή, με τους άγριους ξυλοδαρμούς αλλοδαπών που ζουν στην Λεμεσό και τις καταστροφές των περιουσιών τους από οργανωμένες ρατσιστικές ομάδες κουκουλοφόρων φασιστικών στοιχείων, τίθενται πλέον ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στην παρουσία παραταχθέντων υποστηρικτών τους και επευφημούμενοι μέσα από εθνικιστικά συνθήματα τα οποία αναγράφονταν σε πανό που αναρτήθηκαν στην αυλή του δικαστικού μεγάρου, οι 13 οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού. «Πατρίδα θρησκεία και οικογένεια», «Ζήτω το ελληνικό έθνος», «Τιμωρήστε αυτούς που τους φέρνουν και όχι αυτούς που τους διώχνουν» και «Μπράβο παλληκάρια», ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά συνθήματα με τα οποία χαιρετίστηκαν την ώρα που μεταφέρονταν στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι.

Στην δικαστική διαδικασία που ακολούθησε και κατόπιν  σχετικής οδηγίας του Γενικού Εισαγγελέα, οι 13 παραπέμφθηκαν σε απ’ ευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου που ορίστηκε για τις 25 Οκτωβρίου, με κατηγορίες που φορούν συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, οχλαγωγία, ρατσισμό, ξενοφοβία και πρόκληση κακόβουλης ζημιάς.

Το Δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκιση μέχρι την δίκη, του κατηγορούμενου ο οποίος συλλήφθηκε στα επεισόδια ενώ ήταν με άδεια από τις φυλακές και έφερε βραχιολάκι, ενώ επιφύλαξε την απόφαση του για αύριο για τον αν θα παραμείνει υπό κράτηση ή αν θα αφεθεί ελεύθερος με όρους ο φερόμενος ως διοργανωτής της όλης εκδήλωσης που οδήγησε στα αιματηρά και καταστροφικά γεγονότα.

Αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη και ο Δημοτικός Σύμβουλος

Να σημειωθεί ότι την δικαιοσύνη θα κληθεί να αντιμετωπίσει και ο μέχρι χθες Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού του ΕΛΑΜ (υπέβαλε και την παραίτηση του) ο οποίος μετά από καταγγελία του Γ. Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για ρατσιστική συμπεριφορά και δημόσια ρητορική μίσους, κλήθηκε με οδηγία του Γενικού Εισαγγελέα στην Αστυνομία όπου κατηγορήθηκε γραπτώς  και θα κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Limassol Today - 1 025

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης