Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΦωτογραφίες/Βίντεο: Έπιασαν λιμάνι τα νέα λεωφορεία της Λεμεσού - Πότε αρχίζουν διαδρομές

Φωτογραφίες/Βίντεο: Έπιασαν λιμάνι τα νέα λεωφορεία της Λεμεσού – Πότε αρχίζουν διαδρομές

Στα 20 ανέρχονται τα μεγάλα λεωφορεία που θα πραγματοποιούν διαδρομές από το παραλιακό μέτωπο Αγίου Τύχωνα μέχρι το My Mall Limassol και το νέο λιμάνι.

Στους δρόμους της Λεμεσού θα κυκλοφορούν σε λιγότερο από έναν μήνα τα 35 ολοκαίνουρια ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, γεγονός που θα τη καταστήσει σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΜΕΛ, Πέτρο Θεοχαρίδη, μια από τις πλέον ηλεκτροκίνητες πόλεις.

Ο στόλος των νέων λεωφορείων που έφτασε σήμερα Πέμπτη στο Λιμάνι Λεμεσού, αποτελείται από 35 λεωφορεία ηλεκτροκίνητα, 70 περίπου μικρότερα λεωφορεία, 20 μεγάλα λεωφορεία, 52 λεωφορεία που θα εξυπηρετούν τις ορεινές περιοχές και την επαρχία ολόκληρη εκτός πόλης, ολοκαίνουρια μίνι λεωφορεία που θα συνδέουν τις κοινότητες μεταξύ τους.

Υπενθυμίζεται ότι τα 35 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία των 6 μέτρων θα μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 24 επιβάτες, θα κινούνται σε διαδρομές στον αστικό πυρήνα της πόλης και θα εκτελούν δρομολόγια συνολικού μήκους 2 εκατ. χιλιομέτρων ετησίως, με μηδενικούς ρύπους και με μειωμένο μέχρι και 50% θόρυβο» με το κόστος συνολικά ν’ ανέρχεται στα 26 εκαττομύρια ευρώ και στόχος της ΕΜΕΛ είναι να αλλάξει ριζικά τις δημόσιες συγκοινωνίες της Λεμεσού.

Limassol Today - 4

Ο στόλος των 177 καινούργιων λεωφορείων όπου όλα πλην των 35 μηδενικών ρύπων ηλεκτρικών, είναι με κινητήρες τύπου Euro 6, της πιο σύγχρονης συμβατικής αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, θα αρχίσει εντός των επόμενων ημερών το ταξίδι από την Κίνα προς το Λιμάνι Λεμεσού.

Τα 35 από τα 177 λεωφορεία είναι καθαρά ηλεκτροκίνητα και έχουν μήκος 6 μέτρα, εν αντιθέσει με τα υφιστάμενα που το μήκος τους είναι 12 μέτρα. Όπως εξηγεί τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία θα κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης με μηδενικούς ρίπους και σε κάποιους μήνες αναμένεται να φορτίζονται μέσω των ΑΠΕ. Αυτά τα λεωφορεία θα διανύουν μέχρι και 2 εκατομμύρια χλμ στο κέντρο της πόλης. Επιπλέον θα υπάρξουν 70 περίπου μικρότερα λεωφορεία μήκους 9 μέτρων, τα οποία θα κάνουν διαδρομές στην ευρύτερη πόλη της Λεμεσού και τα προάστια, επίσης τύπου Euro.

Limassol Today - 5


Επιπλέον στα 20 ανέρχονται τα μεγάλα λεωφορεία που θα πραγματοποιούν διαδρομές από το παραλιακό μέτωπο Αγίου Τύχωνα μέχρι το My Mall Limassol και το νέο λιμάνι. Τέλος 52 λεωφορεία θα εξυπηρετούν τις ορεινές περιοχές και την επαρχία ολόκληρη εκτός πόλης. Από τα 52 λεωφορεία μήκους εννέα μέτρων, τα 27 είναι ολοκαίνουρια μίνι λεωφορεία που θα συνδέουν τις κοινότητες μεταξύ τους. Συνολικά 7,2 εκ. χλμ θα εκτελούνται από τις δημόσιες συγκοινωνίες στη Λεμεσό.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης