Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣH Λεμεσιανή Eins Gallery με τη Χαριτωνίδη στη Μασσαλία

H Λεμεσιανή Eins Gallery με τη Χαριτωνίδη στη Μασσαλία

Συμμετοχή της Eins Gallery στο Art-O-Rama art fair, με την Δέσποινα Χαριτωνίδη στη Μασσαλία!

Απολιθώματα ενός μελλοντικού ονείρου

Για το ART-O-RAMA, η Δέσποινα Χαριτωνίδη παρουσίασε μια σειρά από γλυπτά που τονίζουν την κυριαρχία των αρχέγονων φυσικών υλικών που χρησιμοποιούνται σε εργοτάξια αστικών κατασκευών. Η τάση της να μελετά τις ιδιότητες αυτών των υλικών τονίζει μια οικεία περιέργεια για τη δημιουργία τεχνητών και χρονικών γεωλογικών χαρτογραφιών.

Σκορπισμένα μέσα στον χώρο είναι σιδερένιοι ράβδοι, που φυτρώνουν από το έδαφος και ανθίζουν σε σκουριασμένα κοχύλια. Στο κέντρο του χώρου βρίσκεται ένας διαβρωμένος κυβόλιθος από πορομπετόν που μοιάζει με λευκασμένο κοράλλι. Σε πρώτο πλάνο, ένα ανάγλυφο δίπτυχο τοίχου υποδηλώνει την αποτυπωμένη διάβρωση που προκαλείται από τα χημικά πειράματα της Χαριτωνίδης για τη
συμπίεση του χρόνου.

Με ιδιότητες που προέρχονται από τον πυρήνα της γης, τα έργα γίνονται μια μεταφορά των προσπαθειών μας να συμφιλιώσουμε την ανθρώπινη παρέμβαση με την οικολογία μας. Η Χαριτωνίδη, συμπιέζοντας δυο χιλιάδες χρόνια φυσικής παρακμής σε είκοσι ώρες, προσομοιώνοντας το πέρασμα του χρόνου, προκαλεί τη βαρβαρότητα και τον ναρκισσισμό του αστικού εξευγενισμού μας και τη συνακόλουθη ριζική περιβαλλοντική υποβάθμιση της εποχής μας.

Μια έκθεση που πάτησε το πόδι της στη Μαρσσαλία με όχημα την Eins gallery και παρουσιάστηκε στο art fair Art-o-rama.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης