Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΙσχυροποιείται η αντιπλημμυρική προστασία της Λεμεσού;

Ισχυροποιείται η αντιπλημμυρική προστασία της Λεμεσού;

Τα έργα προχωρούν και σταδιακά ισχυροποιείται η αντιπλημμυρική προστασία της πόλης μας. Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από το Γ. διευθυντή του ΣΑΛΑ Γιάννη Τσουλόφτα και δημοτικούς συμβούλους, επιθεώρησαν το πρωί το εργοτάξιο του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου του κέντρου της πόλης, στην περιοχή του κυκλικού κόμβου επί των οδών Ναυαρίνου, Ελευθερίας και Φεϋζίν Πασά.

Αν και τα έργα δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, έχει αρχίσει να φαίνεται η συμβολή τους στην προστασία της πόλης μας ανέφεραν, υποδεικνύοντας ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών και τις περσινές βροχοπτώσεις, δεν παρατηρήθηκαν τα φαινόμενα των προηγούμενων χρόνων».

Τα έργα προχωρούν ώστε σταδιακά να ισχυροποιείται η αντιπλημμυρική προστασία της πόλης μας. Ασφαλώς δεν έχουν τελειώσει ακόμη τα μεγάλα έργα, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στη μείζονα Λεμεσού. «Με όλα αυτά τα έργα, συν κάποια άλλα μικρότερα έργα, που αναμένεται να γίνουν από τα Δημόσια Έργα, όπως για παράδειγμα η βελτίωση της κατάστασης στη συμβολή Ομονοίας και Φραγκλίνου Ρούσβελτ, αναμένεται μέχρι το τέλος του 2023, όπως είχαμε προγραμματίσει, η Λεμεσός να αποκτήσει μια ισχυρή αντιπλημμυρική προστασία» δήλωσε ο δήμαρχος.

Ο Νίκος Νικολαΐδης, ευχαρίστησε τους πολίτες για την υπομονή τους σε ότι αφορά τις εργασίες για εκτέλεση των έργων. Τόνισε επίσης ότι παρά τα έργα που γίνονται, τα ακραία καιρικά φαινόμενα οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή. «Είμαστε σε επιφυλακή, τόσο τα συνεργεία του Δήμου όσο και του ΣΑΛΑ . Το απέδειξαν στις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις. Με την πρώτη βροχή βγαίνουν έξω και είναι στα επίμαχα σημεία, στα επίφοβα σημεία, για να προλάβουν το οποιοδήποτε κακό» ανέφερε ενδεικτικά και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες όπως λαμβάνουν μέτρα προστασίας.

«Να καθαρίσουν τις σχάρες που είναι έξω από τα σπίτια τους, να μην αφήσουν αντικείμενα εκτεθειμένα στους ελεύθερους χώρους, να κοιτάξουν το θέμα της προστασίας των υπογείων τους, γιατί τα καιρικά φαινόμενα όπως ξέρετε είναι και απρόβλεπτα και ισχυρά όπως φάνηκε και από τις καταστάσεις που είδαμε στις άλλες πόλεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από πλευράς του ο Γ.Διευθυντής του ΣΑΛΑ Γιάννη Τσουλόφτας ανέφερε ότι το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στο κέντρο της Λεμεσού, αξίας 7 εκ. ευρώ έχει ολοκληρωθεί περίπου στο 40% και αναμένεται να τελειώσει περί τα τέλη του 2023.  «Όσον αφορά το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της μείζονος Λεμεσού αυτό είναι μεγαλύτερο έργο, κυμαίνεται η αξία του πέραν των 16 εκατομμυρίων. Εκτείνεται και στους πέντε δήμους που ανήκουν στα όρια του ΣΑΛΑ. Το έργο αυτό είναι πιο προχωρημένο, έχει ολοκληρωθεί πέραν του 50% του έργου, όμως και αυτό το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί περί το τέλος του 2023» ανέφερε ενδεικτικά.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης