Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣLIMASOUL TASTEMelanda Beach Restaurant: Η βραβευμένη ταβέρνα χωμένη σε επίγειο παράδεισο

Melanda Beach Restaurant: Η βραβευμένη ταβέρνα χωμένη σε επίγειο παράδεισο

Πάνω από ένα κόλπο στην Αυδήμου, βγαίνοντας από την Λεμεσό και αφού ακολουθήσεις ένα χωμάτενο δρόμο, θα βρεθείς στο Melanda Beach Restaurant, μια ψαροταβέρνα για όσους αγαπούν και ξέρουν από καλό ψάρι.

Limassol Today - 8

Με παραδοσιακά τραπέζια, περιτριγυρισμένη από πράσινο και μια θάλασσα με κρυστάλινα νερά που δημιουργεί την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε ελληνικό νησί ακούγοντας Πάριο και Κονιτοπούλου, η ψαροταβέρνα έχει καταφέρει εδώ και 42 ολόκληρα χρόνια να αποτελεί το στέκι ντόπιων και ξένων που θέλουν να απολαύσουν εξαιρετικής ποιότητας ψάρι το οποίο κουβαλούν οι ψαράδες καθημερινά. Το Melanda Beach Restaurant, κατάφερε φέτος να βραβευθεί στα eating awards, και το Limassol Today μίλησε με τον Αντρέα Τσιόλο, τον 31χρονο ιδιοκτήτη της ώστε να μας πει το μυστικό της επιτυχίας του.

Από τον παππού στον εγγονό

«Τη ταβέρνα την άνοιξε ο παππούς μου πριν 42 χρόνια. Εκείνη την εποχή δεν ήταν στόχος του μόνο τα χρήματα. Την άνοιξε για τη ψυχή του. Πήγαιναν τότε αξιωματικοί κυρίως των Βάσεων έτρωγαν και πολλές φορές πήγαιναν φίλοι του και τους κερνούσε. Του αρκούσε να έχει ένα πιάτο φαί και να γλεντά με τους φίλους του. Δεν τους έβλεπε ως πελάτες. Στη πορεία την δουλειά ανέλαβε ο πατέρας μου, ο οποίος μέχρι και σήμερα μας βοηθά. Τα τελευταία χρόνια αναλάβαμε εγώ και ο αδελφός μου. Ήταν αν θέλεις φυσικό επακόλουθο, αφού από παιδί ακόμα θυμάμαι να μαζεύω από τα τραπέζια τα μπουκάλια. Μου άρεσε να πηγαίνω να βοηθώ, γι’ αυτό και διάλεξα να συνεχίσω την οικογενειακή μας παράδοση. Σπούδασα σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο διοίκηση κουζίνας και μάγειρας. Ήθελα να μάθω καλά τη δουλειά, από την αρχή -δηλαδή την οργάνωση ενός εστιατορίου- μέχρι και το σέρβις. Σήμερα με τον μικρότερο αδελφό μου -μόλις 25 ετών- προσπαθούμε να κρατήσουμε την δουλειά με τη στήριξη της οικογένειας μας. Η μάνα μας για να καταλάβεις έρχεται και μας βοηθά».

Το πρώτο βραβείο

«Το βραβείο στα Eating Awards δεν το περίμεναμε. Μας πρότεινε ένας πολύ καλός σεφ και πελάτης μας και μας το έδωσαν οι πελάτες μας. Αυτό είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τους κόπους μας. Φυσικά ο χώρος μας δεν είναι highclass, όμως μπορεί όποιος θέλει να έρθει είτε με τις φόρμες, είτε με το κουστούμι του να απολαύσει το φαγητό του. Νομίζω αυτό ξεχώρισε ο κόσμος σε εμάς. Επίσης για κάτι που είμαστε περήφανοι είναι που εργοδοτούμε παιδιά νέα από τα γύρω χωριά κυρίως. Είναι παιδιά που αν έρθετε θα δείτε και μόνοι σας πως τους αρέσει να δουλεύουν και να έχουν επαφή με τον ντόπιο ή τον ξένο. Όλα αυτά σε συνδιασμό με την ποιότητα νομίζω μας κάνουν να ξεχωρίζουμε αλλά ταυτόχρονα είναι ο λόγος που θέλουμε κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι πάντα με προσιτές τιμές προς τον πελάτη μας».

Ξέρει να τρώει ψάρι ο Κύπριος

Στην ερώτηση αν ο Κύπριος ξέρει να τρώει ψάρι ο Αντρέας απαντά αμέσως! «Ο Κύπριος και να φάει ξέρει και επιλεκτικός είναι. Ειδικά στο ψάρι ο Κύπριος προσπαθεί όσο περνούν τα χρόνια νομίζω να ψάχνεται. Στη ταβέρνα μας έχουμε ψαράδες και από τη Λεμεσό και από την Πάφο και από την Λάρνακα. Θέλουμε να σερβίρουμε φρέσκο ψάρι καθημερινά και αυτό γιατί ακριβώς ο κόσμος είναι πλέον απαιτητικός. Δεδομένου ότι πληρώνει για να φάει κάτι καλό, εμείς θέλουμε να του δείξουμε πως σεβόμαστε τον ίδιο και τα χρήματα του και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε αφενός και αφαιτέρου να του δίνουμε όχι απλά το καλό, αλλά το καλύτερο».

Λεπτομέρειες

Που θα το βρεις

Μελάντα Παραλία Αυδήμου, Κύπρος 4600,

Τηλέφωνο: 99 565336

Ανοικτό από τον Μάρτιο μέχρι τον Νοέμβριο καθημερινά, εκτός Τρίτη

ΚΟΥΖΙΝΕΣ

Θαλασσινά, Μεσογειακή, Ευρωπαϊκή, Ελληνική

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΕΣ

Κατάλληλο για χορτοφάγους, Επιλογές βίγκαν, Πιάτα χωρίς γλουτένη

ΓΕΥΜΑΤΑ

Πρωινό, Μεσημεριανό, Δείπνο, Μπραντς

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης