Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΜίλησε ο θείος και «έδωσε» τον 24χρονο για τον φόνο του Άγγελου...

Μίλησε ο θείος και «έδωσε» τον 24χρονο για τον φόνο του Άγγελου Περικλέους

Να σημειωθεί ότι τόσο ο 71χρονος, όσο και ο 38χρονος που συνεχίζουν να τελούν υπό κράτηση, υπέδειξαν στην Αστυνομία χώρους που είχαν μεταβεί μαζί με τον 24χρονο πριν και μετά τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του θύματος.

Χρήστος Χαραλάμπους

Σε ξεκάθαρο τοπίο κινείται  πλέον η ομάδα του ΤΑΕ Λεμεσού που ανέλαβε την εξιχνίαση της υπόθεσης εξαφάνισης του 31χρονου Άγγελου Περικλέους, αφού οι ανακριτές κατάφεραν τα τελευταία εικοσιτετράωρα να εξασφαλίσουν σημαντικές μαρτυρίες και στοιχεία εναντίον του 24χρονου που πρώτος είχε συλληφθεί ως κύριος ύποπτος για απαγωγή με σκοπό τον φόνο.

Σήμερα ο 24χρονος, ο οποίος μια εβδομάδα αφότου συνελήφθηκε δεν συνεργάστηκε με τους ανακριτές, οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου και ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του για άλλες 8 μέρες, ως ύποπτος πλέον για τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, του φόνου εκ προμελέτης, της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου, της μεταφοράς εκρηκτικών υλών, της απαγωγής με σκοπό τον φόνο και του εμπρησμού.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της εξασφάλισης γραπτής κατάθεσης, από τον 71χρονο θείο του 24χρονου, ο οποίος επίσης τελεί υπό κράτηση για εμπλοκή του στην υπόθεση, στην οποία  ανέφερε ότι ο 24χρονος του είχε εξομολογηθεί ότι σκότωσε τον Περικλέους. Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας ανέφερε  ότι το πρωί της 21ης Απριλίου, ενώ κοιμόταν στην οικία του τον επισκέφθηκε ο 24χρονος, τον ξύπνησε και υπό την απειλή πιστολιού τον υποχρέωσε να μεταβούν μαζί στο πεδίο βολής Παλιομετόχου για να κάψουν το αυτοκίνητο του Περικλέους. Όπως του είχε αναφέρει, σκότωσε τον 31χρονο πυροβολώντας τον με πιστόλι και στη συνέχεια τον έθαψε.

Στην κατάθεση του ο ανακριτής στο Δικαστήριο, αναφέρθηκε και σε λεπτομέρειες της μαρτυρίας για το πώς έδρασε ο 24χρονος από την ώρα εξαφάνισης του Περικλέους μέχρι τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του και πώς κατέστρεψε τεκμήρια. Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, φανέλα και φούτερ που φορούσε ο 24χρονος όταν πήγε να αγοράσει κάποια εργαλεία από πολυκατάστημα στη Λεμεσό, έχουν τον ίδιο χρώμα και λογότυπο με αυτά που εντοπίστηκαν καμένα στο όχημα του Περικλέους.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο 71χρονος, όσο και ο 38χρονος που συνεχίζουν να τελούν υπό κράτηση, υπέδειξαν στην Αστυνομία χώρους που είχαν μεταβεί μαζί με τον 24χρονο πριν και μετά τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του θύματος. Σε ότι αφορά την 59χρονη μητέρα του 24χρονου, θα κατηγορηθεί γραπτώς για συνέργεια μετά τη διάπραξη κακουργήματος, αφού επιχείρησε να του δώσει ψεύτικο άλλοθι ενώ δύο άλλα πρόσωπα 50 και 36 ετών που επίσης είχαν συλληφθεί, αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι.

Με βάση την καθοριστικής σημασίας μαρτυρία που έχουν στην διάθεση τους οι ανακριτές, σε συνδυασμό και με μια πλειάδα τεκμήριων που έχουν συγκεντρωθεί, επικεντρώνουν πλέον το ενδιαφέρον των ερευνών τους στην ανεύρεση της σωρού του Άγγελου Περικλέους.

Να σημειωθεί ότι χθες είχαν γίνει χωρίς αποτέλεσμα, πολύωρες έρευνες στην περιοχή Ζυγίου και Τόχνης, από την οποία έλαβε σήμα για τελευταία φορά το κινητό του Περικλέους, ενώ εκεί εντοπίστηκε και όχημα που είχε δανειστεί από άλλο πρόσωπο ο 24χρονος κύριος ύποπτος.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης