Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΝαυτιλιακή εταιρεία εξαπατήθηκε διαδικτυακά

Ναυτιλιακή εταιρεία εξαπατήθηκε διαδικτυακά

Υπόθεση διαδικτυακής απάτης διερευνά η Αστυνομία, στη Λεμεσό, με θύμα ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία κατέβαλε χρηματικό ποσό 7.300 ευρώ, σε τραπεζικό λογαριασμό που διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκε σε συνεργάτη της.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως κατήγγειλε υπάλληλος της ναυτιλιακής εταιρείας, στις αρχές Ιουνίου έγινε παραγγελία, σε εταιρεία του εξωτερικού, για νέες μοκέτες που θα τοποθετούνταν σε πλοίο, έναντι χρηματικού ποσού 14.600 ευρώ.

Πριν η ναυτιλιακή εταιρεία προχωρήσει στην πληρωμή της προκαταβολής που συμφωνήθηκε, έλαβε μήνυμα στο οποίο παρουσιαζόταν η συνεργαζόμενη εταιρεία να ζητά καταβολή της προκαταβολής σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό από αυτόν που είχε αρχικά συμφωνηθεί.

Αφού καταβλήθηκε το ποσό της προκαταβολής, ύψους €7.300 στο νέο τραπεζικό λογαριασμό, η ναυτιλιακή εταιρεία διαπίστωσε αργότερα πως εξαπατήθηκε, καθώς η εταιρεία που θα απέστελλε τις μοκέτες δεν είχε αποστείλει ουδέποτε τέτοιο μήνυμα για αλλαγή του τραπεζικού λογαριασμού και ούτε έχει σχέση με το λογαριασμό στον οποίο κατατέθηκαν τα χρήματα.

Το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

Με αφορμή τη νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης, η Αστυνομία υπενθυμίζει το κοινό και ιδιαίτερα τους εμπορευόμενους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους.

Η απάτη μέσω τιμολογίων αποτελεί συχνή μορφή διαδικτυακής απάτης, σημειώνεται και υποδεικνύεται ότι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι απατεώνες προσεγγίζουν μια επιχείρηση, προσποιούμενοι κάποιον προμηθευτή της και ζητούν να τροποποιηθούν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού όπου θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές από τη μία εταιρία στην άλλη.

Σε περίπτωση που κάποιος εμπορευόμενος λάβει τέτοια οδηγία για αλλαγή των στοιχείων του λογαριασμού πληρωμής, τονίζει στην ανακοίνωση της η Αστυνομία, καλό είναι να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον πωλητή, για επαλήθευση της οδηγίας και των νέων στοιχείων πληρωμής.

Για την επικοινωνία αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία επικοινωνίας του πωλητή, που φαίνονται ή χρησιμοποιήθηκαν σε μια προηγούμενη επικοινωνία μαζί του.

Powered by copy shop

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης