Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΝέα υπόθεση εξαπάτησης δεκάδων χιλιάδων ευρώ, εταιρείας στη Λεμεσό

Νέα υπόθεση εξαπάτησης δεκάδων χιλιάδων ευρώ, εταιρείας στη Λεμεσό

Χρηματικό ποσό 56.712 ευρώ φέρεται να απώλεσε εταιρεία στη Λεμεσό, η οποία εξαπατήθηκε και προχώρησε σε καταβολή των χρημάτων σε λογαριασμό που δεν ανήκει σε εταιρεία με την οποίαν συνεργάζεται.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε σήμερα από 37χρονο υπάλληλο εταιρείας, στις αρχές Αυγούστου, 2023, έλαβε εντολή για μεταφορά του χρηματικού ποσού σε άλλη εταιρεία του εξωτερικού, για σκοπούς αγοράς.

Στη συνέχεια, αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη, αφού μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της ξένης εταιρείας, διαπιστώθηκε πως η εν λόγω εταιρεία δεν έλαβε ποτέ το έμβασμα, ενώ ο λογαριασμός που αναγραφόταν στο τιμολόγιο δεν ήταν ο δικός τους.

Με αφορμή τη νέα αυτή υπόθεση, η Αστυνομία υπενθυμίζει τους πολίτες ότι κάθε συναλλαγή μέσω διαδικτύου, ελλοχεύει κινδύνους και πρέπει να γίνεται πάντοτε με μεγάλη προσοχή.

Συμβουλεύει, επίσης, όπως προτού προχωρήσουν σε μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών, να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με τον τηλεφωνικό αριθμό με τον οποίο οι δύο πλευρές ήρθαν ξανά σε επικοινωνία ή που αναγράφεται σε μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ τους σε προηγούμενες τους συναλλαγές.

Οι ιδιοκτήτες ή διευθυντές εταιρειών, προτρέπονται να ενημερώνουν το προσωπικό της εταιρείας τους για τις απάτες και να εφαρμόζουν διαδικασίες επαλήθευσης των αιτημάτων πληρωμής που λαμβάνουν.

Powered by copy shop

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης