Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΝέο Mall στην ανατολική πλευρά της Λεμεσού;

Νέο Mall στην ανατολική πλευρά της Λεμεσού;

ΛΕΜΕΣΟΣ> Νέο Mall εν αναμονή, κοντά στον Άγιο Αθανάσιο

Γνωστοποίηση ότι θα υποβάλουν αίτηση στο Τμήμα Πολεοδομίας, για τη χορήγηση Πολεοδομικής Άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών του τοπικού σχεδίου Λεμεσού, «για ανάπτυξη που αφορά Οργανωμένο Εμπορικό Κέντρο», έχει τοποθετηθεί στην πρόσοψη μεγάλου τεμαχίου επί της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, πλησίον της διασταύρωσης της με την Αγίου Αθανασίου.

Η γνωστοποίηση που φέρει ημερομηνία 22/02/2023 αναφέρει πως έγγραφες παραστάσεις από επηρεαζόμενους, είναι δυνατό να υποβληθούν στην Πολεοδομική Αρχή σε διάστημα ενός μηνός από τη δημοσιοποίηση της. Καθώς και ότι η παρέκκλιση για την οποία υποβάλλεται η αίτηση αφορά στην ίδια τη δημιουργία του εμπορικού κέντρου καθώς και το μέγεθος της προτεινόμενης ανάπτυξης.

Προστίθεται πως το προτεινόμενο αρχιτεκτόνημα συντείνει στην αποφυγή υπερδόμησης, καθώς και στην ουσιαστική ενσωμάτωση της πρότασης στην αστική περιοχή χωρίς να συμβιβάζονται οι ανέσεις των περιοίκων. Την πληροφορία ότι υποβλήθηκε αίτηση για Mall στην περιοχή, μετέδωσε πρόσφατα το Κανάλι 6.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κατατεθεί στο Επαρχιακό Γραφείο Πολεοδομίας προκαταρκτικό ερώτημα για την ανάπτυξη, αλλά λόγω του είδους της, θα εξεταστεί στα Κεντρικά Γραφεία στη Λευκωσία. Εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί κυκλοφοριακή μελέτη, δεδομένου ότι η ανάπτυξη βρίσκεται στα σύνορα Μέσα Γειτονιάς και Αγίου Αθανασίου και θα πρέπει να διανοιχθεί οδικό δίκτυο, προς όφελος και των δύο δήμων. Το  InBusinessNews, είχε γράψει τον περασμένο Φεβρουάριο πως ετοιμάζει επέκταση στη Λεμεσό, η Atterbury Europe, που κατέχει το Mall of Cyprus μαζί με το Εμπορικό Πάρκο Σιακόλα, καθώς και το Mall of Engomi.

Limassol Today - Image 38 3

Στο δημοσίευμα αναφερόταν πως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπεσε πριν μερικά χρόνια η απόκτηση τεμαχίου, εντός του Δήμου Αγίου Αθανασίου, χωρίς να υπάρξει θετική κατάληξη.

Την αναφορά μας επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Μαρίνος Κυριάκου, προσθέτοντας πως υπήρξε τότε και επαφή των ενδιαφερομένων με το Δήμο. Ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου τόνισε πως για να δοθεί η άδεια για το Mall, θα πρέπει να κατασκευαστεί ο κόμβος που προβλέπεται στη διασταύρωση των Λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού και Αγίου Αθανασίου, καθώς και η επέκταση της Λεωφόρου Αγίου Αθανασίου προς τον παραλιακό.

Πηγή με καλή γνώση των πολεοδομικών δεδομένων επισήμανε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό», πως ίσως να απαιτείται να διενεργηθεί και μελέτη για τις εμπορικές επιπτώσεις στη Λεμεσό από τη λειτουργία 2ου Mall, αφού ενδεχομένως να επηρεαστούν περαιτέρω κάποιες εμπορικές οδοί, ενώ άρχισαν να εκδηλώνονται και αντιδράσεις από εμπορευόμενους.

Powered by copy shop

ΠηγήΕΒΕΛ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης