Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΟδός Ανεξαρτησίας: Ολοκληρώνεται η διαβούλευση για μονοδρόμηση

Οδός Ανεξαρτησίας: Ολοκληρώνεται η διαβούλευση για μονοδρόμηση

Aνοιχτή παρουσίαση των αποτελεσμάτων της επιστημονικά δομημένης δημόσιας διαβούλευσης, που διεξήχθηκε για τη μονοδρόμηση της οδού Ανεξαρτησίας, θα πραγματοποιήσουν τη 2η ή 3η εβδομάδα του Ιουνίου, οι μελετητές που την διοργάνωσαν εκ μέρους του ΕΤΕΚ. Όπως ανέφερε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» ο εκ των μελετητών, καθηγητής Γρηγόρης Καλνής, η παρουσίαση θα γίνει μόλις είναι έτοιμη η έκθεση αποτελεσμάτων, τόσο των εργαστηρίων που διεξήχθησαν με εκπρόσωπους συγκεκριμένων  Φορέων η οργανωμένων συνόλων, όσο και του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου που ήταν προσβάσιμο από το κοινό, μέχρι το τέλος Μαΐου.

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων όπως εξήγησε ο κ. Καλνής θα γίνει με φυσική παρουσία, ώστε να ακολουθήσει συζήτηση με το ακροατήριο. Ακολούθως τα αποτελέσματα θα διαβιβαστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ θα παραμείνουν διαθέσιμα, για οποιονδήποτε θέλει να τα διαβάσει. Σύμφωνα με τον κ. Καλνή, στα εργαστήρια είχαν κληθεί, 40 εκπρόσωποι διαφορετικών φορέων που σχετίζονται με την Ανεξαρτησίας, ή είχαν λάβει μέρος σε διαδικασίες που την αφορούσαν. 

Παράλληλα έχουν συλλεγεί γύρω στις 1100 απαντήσεις, στο ερωτηματολόγιο που είχε τεθεί διαδικτυακά. «Υπήρχε μεγάλη συμμετοχή κι εκπροσώπηση από φορείς, οργανωμένα σύνολα και πολίτες», συμπέρανε ο μελετητής, προσθέτοντας πως η προσπάθεια ήταν να υπάρξει μέσω των εργαστηρίων διάλογος με πιο εστιασμένες ομάδες που θα μπορούσαν να εκφέρουν άποψη, αλλά και με ανοιχτή διαδικασία, διάλογος με το ευρύτερο κοινό.

Η Δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση και  αφού θα κατατεθούν απόψεις ή ανησυχίες από τους συμμετέχοντες, θα κατατεθούν κι αυτές στην τελική έκθεση που θα δοθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Γρηγόρης Καλνής διευκρίνισε πως οι μελετητές του ΕΤΕΚ δεν θα δώσουν πρόταση στο Δήμο, αλλά θα καταθέσουν στην Τοπική αρχή, τα αποτελέσματα της όλης διαδικασίας. Εξήγησε πως αυτά θα περιλαμβάνουν και στατιστικά δεδομένα, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να μπορεί να δει τον παλμό του κόσμου, σε σχέση με ερωτήματα που έχουν τεθεί στο ερωτηματολόγιο.

Καθώς και ότι σκοπός της διαδικασίας δεν είναι οι μελετητές να πάρουν απόφαση, αλλά να καταθέσουν όλες τις απόψεις, τις ανησυχίες του κόσμου, εμπειρογνωμόνων, επηρεαζόμενων και εμπλεκόμενων, που έχουν να κάνουν με την εμπορική οδό στο κέντρο της πόλης. Πρόσθεσε, πως Δήμος Λεμεσού, αφού λάβει το υλικό, θα το αξιοποιήσει, αν χρειαστεί θα γίνουν περαιτέρω τεχνικές ή κυκλοφοριακές μελέτες και είναι στο χέρι της Τοπικής αρχής τι θα πράξει απ’ εκεί απ’ εκεί και πέρα. «Δεν είναι θέμα της διαβούλευσης να δώσει εκτελεστική απόφαση στο Δήμο, αυτός  θα αποφασίσει πως θα προχωρήσει», κατέληξε ο καθηγητής Καλνής.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης