Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΟι φοιτητικές εστίες στην Λεμεσό που όλοι οι φοιτητές θα ήθελαν να...

Οι φοιτητικές εστίες στην Λεμεσό που όλοι οι φοιτητές θα ήθελαν να μένουν

Το κτήριο βρίσκεται δίπλα από τον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας και γύρω του υπάρχουν όλες οι υπηρεσίες που χρειάζεται ένας νέος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: © YVONNE ZACHARIOU

Από τον περιβάλλοντα χώρο, μέχρι και την ταράτσα με την θέα που σου κόβει την ανάσα, οι φοιτητικές εστίες που έκτισε οι Αρχιεπισκοπή, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές και η αλήθεια είναι πως κάθε φοιτητής θα ήθελε να μένει εκεί κατά την διάρκεια των σπουδών του!

Limassol Today - Dsc05137

Το κτήριο βρίσκεται δίπλα από τον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας και γύρω του υπάρχουν όλες οι υπηρεσίες που χρειάζεται ένας νέος. Τράπεζες, μίνι μάρκετ και υπεραγορές, καφετέρια, υπόγειος χώρος στάθμευσης και εννοείται αν έχεις αμάξι σε μόλις δέκα με δεκαπέντε λεπτά βρίσκεσαι στο κέντρο. Μέσα στις εστίες υπάρχουν επίσης όλες οι υπηρεσίες. Γυμναστήριο, χώρος εκδηλώσεων, playroom και laundry room, ενώ σύντομα θα ανοίξει εστιατόριο που θα εξυπηρετεί τόσο τους φοιτητές, όσο και τους επισκέπτες από την αλυσίδα καφέ που συνεργάζεται ήδη με τις Αρχές των εστιών και έχουν ξεκινήσει ανάλογο εγχείρημα και στην Λευκωσία.

Οι φοιτητικές εστίες φτιάχτηκαν εξολοκλήρου με έξοδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής έπειτα από απόφαση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Η απόφαση είχε ληφθεί, υπό την σκιά του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η Λεμεσός. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος έλαβε την απόφαση να παραχωρηθεί η γη που άνηκε στην Αρχιεπισκοπή για την ανέγερση των εστιών, ώστε να συμβάλει στο μείζον αυτό ζήτημα.

Οι εστίες προσφέρονται προς 250 ευρώ μηνιαίως, ενώ σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται, κοινόχρηστα, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό αλλά και το διαδίκτυο. Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα, πέραν των 20 τ.μ. το καθένα, με πλήρη επίπλωση ατομικό χώρο υγιεινής και πλήρως εξοπλισμένη μικρή κουζίνα (ψυγείο, μάτια, φούρνος). Μεταξύ αυτών υπάρχουν και δίκλινα, ενώ παράλληλα υπάρχουν και δωμάτια ειδικά διαμορφωμένα ώστε να εξυπηρετούν φοιτητές με αναπηρίες.

«Χρειαζόμαστε αντίστοιχα έργα»

«Η Λεμεσός έχει τεράστιο πρόβλημα με τα σπίτια είναι γνωστό, και η πρωτοβουλία αυτή βοήθησε αρκετούς από εμάς, που υπό άλλες συνθήκες δύσκολα θα μετακομίζαμε εδώ για τις σπουδές μας», σημειώνει η Μαρία, η οποία είναι το πρώτο άτομο που συναντάμε μέχρι να φτάσουμε στην Πηνελόπη, η οποία θα είναι και η… ξεναγός μας. «Κοίτα, στη πόλη το ΤΕΠΑΚ προσπαθεί να βρει σπίτια σε όλους, και εδώ είναι νομίζω 300 δωμάτια και είναι βάσει κριτηρίων που θα εγκριθείς -οικονομικών. Άρα μπορεί να μην εγκριθείς, μπορεί να επιλέξουν κάποιον άλλο. Αυτό είναι πρόβλημα. Αν όμως είσαι στους τυχερούς είναι καλή ευκαιρία», σημειώνει η Μαρία.

«Όπως σας είπε η Μαρία είναι ια σημαντική ανάσα αυτές οι εστίες. Προσφέρουν σε πολύ χαμηλές τιμές όλες τις υπηρεσίες, μέχρι και mini market υπάρχει. Σαν τοποθεσία επίσης είναι καλή, γενικά η ζωή εδώ είναι χαλαρή. Διάβασμα, ησυχία και την βγάζουμε οικονομικά», προσθέτει ο Αντρέας.

Μια ανάσα για τα παιδιά μας

Μιλώντας στο Limassol Today ο κ. Χρήστος Παπαχριστοδούλου, διευθυντής των εστιών «ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ» τονίζει πως το έργο – αξίας πολλών εκατομμύριων-, έγινε πριν από δύο χρόνια ακριβώς επειδή η Αρχιεπισκοπή κατανόησε το στεγαστικό πρόβλημα. «Οι φοιτητικές εστίες μας, αποτελούνται από 300 δωμάτια και κάποια εκ των δωματίων τα ενοικιάζουμε σε φοιτητές που έρχονται μέσω του Erasmus. Είναι ένα έργο σύγχρονο και προσπαθήσαμε να υπάρχουν εκείνες όλες οι παροχές που χρειάζεται ένας νέος σήμερα», εξηγεί ο κ. Παπαχριστοδούλου. «Μιλάμε για ενοίκια από 250 ευρώ, ενώ δωμάτιο δύο υπνοδωματίων το ενοικιάζουμε 190 ευρώ το άτομο και μιλάμε για τιμές επιχορηγημένες» σημειώνει ο κ. Παπαχριστοδούλου.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης