Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΠυρκαγιά Ακρούντας: Σε ισχύ το σχέδιο «Ήφαιστος» - Μαρτυρία εναντίον προσώπου

Πυρκαγιά Ακρούντας: Σε ισχύ το σχέδιο «Ήφαιστος» – Μαρτυρία εναντίον προσώπου

Χειροτερεύει η κατάσταση στην περιοχή Ακρούντας, όπου από χθες Σάββατο μεσημέρι, ανεξέλεγκτη μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά, η οποία έχει εισέλθει εντός του κρατικού δάσους. Με τις εκτιμήσεις να μην είναι αισιοδόξες, τέθηκε σε ισχύ το σχέδιο «Ήφαιστος», την ώρα που με το πρώτο φως της ημέρας έχουν αρχίσει οι ρήψεις των πτητικών μέσων.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, παρά την ελπίδα ότι θα κόπαζε το βράδυ ο άερας και οι επίγειες δυνάμεις θα μπορούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, εντούτοις συνεχίστηκε να μαίνεται σε δύο μέτωπα, ανατολικά προς Κακομάλλη και δυτικά προς Κυπαρισσιά. Δυστυχώς, πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός του δάσους στη πλευρά του «Κακομάλλη», κάηκαν πάνω από 6,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα με πευκοδάσος.

Limassol Today - Image 1 20

Μαρτυρία και φωτογραφικό υλικό!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαίωσε χθες στη διάρκεια της επιτόπιας επίσκεψης του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η φωτιά φαίνεται να τέθηκε κακόβουλα, με την Αστυνομία, να έχει στη κατοχή της μαρτυρία από άτομο που τράβηξε μάλιστα και φωτογραφία, άλλο πρόσωπο που ίσως να εμπλέκεται στην εκδήλωση της πυρκαγιάς. Η Αστυνομία, συγκεκριμένα, έχει ενώπιον της, μαρτυρία ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα και ξεκίνησε από ακαλλιέργητο σημείο, δίπλα από το δρόμο.

Σε ισχύ ο Ήφαιστος

Το Τμήμα Δασών, ανακοίνωσε με απόφαση του Υπουργού Γεωργίας έπειτα από εισήγηση του Διευθυντή του Τμήματος Δασών, ενεργοποιήθηκε το Ειδικό Εθνικό Σχέδιο Ήφαιστος, το οποίο προνοεί τη σύγκληση της Υπουργικής Ομάδας χειρισμού κρίσεων στο Συντονιστικό Κέντρο Ζήνων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 7:30 το πρωί, με στόχο την αντιμετώπιση μεγάλων δασικών πυρκαγιών.

φωτογραφίες: Reporter

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης