Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΣε «αναμμένα κάρβουνα» δεκάδες γιατροί της Πολυκλινικής «Υγεία» στη Λεμεσό

Σε «αναμμένα κάρβουνα» δεκάδες γιατροί της Πολυκλινικής «Υγεία» στη Λεμεσό

Γράφει: ΓΙΩΤΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

Σε αναμμένα κάρβουνα «κάθονται» δεκάδες γιατροί της Πολυκλινικής «Υγεία» στη Λεμεσό, αφού από τις 25 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ενταχθεί στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ), το μεγαλύτερο και το μοναδικό ιδιωτικό νοσηλευτήριο της πόλης. Αποτέλεσμα, είναι 55 γιατροί, που εργάζονται εδώ και δεκαετίες στο νοσηλευτήριο , όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι στο Limassol Today, από τις 25 Σεπτεμβρίου, να μείνουν χωρίς επαγγελματική στέγη με ότι αυτό συνεπάγεται για αυτούς και για τους ασθενείς τους.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ο Δρ Χάρης Αρμεύτης, πνευμονολόγος, άφησε ξεκάθαρες αιχμές έναντι της διοίκησης του νοσηλευτηρίου, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, τους ανακοίνωσε την απόφαση της προ δύο μηνών, και συγκεκριμένα στις 23 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, παρόλο που οι γιατροί από καιρό ζητούσαν εύλογο χρονικό διάστημα προειδοποίησης και ενημέρωσης για τις προθέσεις του διοικητικού συμβουλίου της κλινικής , χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν επίσημη απάντηση.

Limassol Today - δρ χάρης αρμεύτης

«Κατανοούμαι και σεβόμαστε την επιλογή των μετόχων της Πολυκλινικής για ένταξη της στο ΓεΣΥ», σημείωσε ο Δρ Αρμεύτης, ωστόσο τόνισε πως «το γεγονός ότι δεν μας δόθηκε εύλογο χρονικό διάστημα για να εξετάσουμε τις επιλογές μας και να προετοιμαστούμε , δείχνει ότι υπήρξε ενδεχομένως, μια προσπάθεια παγίδευσης και εξαναγκασμού προς εμάς για ένταξη στο σύστημα (προκειμένου να διατηρήσει η κλινική τον κύκλο εργασιών των συνεργατών  ιατρών της ) μια και γνωρίζουν οι πάντες ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή καμία εναλλακτική επιλογή για εμάς στην επαρχία Λεμεσού». Ο πνευμονολόγος, σημείωσε σε άλλο σημείο ό,τι σήμερα Παρασκευή 1Η Σεπτεμβρίου, αναμένεται ακρόαση της προσφυγής των ιατρών στην ΕΠΑ (Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού), καθότι σύμφωνα με νομικές γνωματεύσεις που έχουν οι γιατροί στη κατοχή τους, φαίνεται να υπάρχει θέμα κατάχρησης, εκ μέρους της Πολυκλινικής και σχέσης οικονομικής εξάρτησης που έχουν οι γιατροί προς αυτήν.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Δρ Κωνσταντίνου Μακρίδη, καρδιολόγου στη Πολυκλινική, ο οποιός μιλώντας στο Limassol Today, εξήγησε πως θα έπρεπε να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διαστημα στους γιατρούς για να αποφασισουν τι θα πράξουν. Επανελαβε με τη σειρά του οτι ειναι δικαίωμα των μετοχων να θέλουν να ενταχθει η κλινικη στο ΓεΣΥ, αλλά σημείωσε πως θα μείνουν από τις 25 Σεπτεμβριου και έπειτα ξεκρέμμαστοι τοσο οι ίδιοι, οσο και ασθενείς. «Υπάχουν προγραμματισμενα χειρουργεια, για παράδειγμα. Με αυτους τους ασθενεις τι θα γίνει; Θα αποστέλνονται στα νοσηλευτήρια, άρα θα επιβαρυνθει το σύστημα. Αναμένουμε την σημερινή απόφαση της ΕΠΑ και ανάλογα θα αποφασίσουμε. Εντούτοις άποψη μου είναι πως υπήρξε επί της ουσίας εκβιασμός προς εμάς», πρόσθεσε ο γιατρός.

Limassol Today - δρ κωνσταντίνος μακρίδης 2

Νέο ιδιωτικό νοσηλευτήριο τα επόμενα δύο χρόνια

Από τη πλευρά του, ο Δρ. Σάββας Ιωάννου, παθολόγος, δήλωσε πως οι γιατροί που αποφάσισαν να μην ενταχθούν στο ΓεΣΥ,  περνούν δύσκολες μέρες. Συνεχίζοντας υπέδειξε ότι οι εν λόγω γιατροί στήριξαν το νοσηλευτήριο, ειδικά στη περίοδο της πανδημίας της Covid-19 και ο τρόπος που τους ανακοινώθηκε η απόφαση της διοίκησης -απόφαση απόλυτα σεβαστή-, όπως είπε, ήταν τουλάχιστον άκομψος. Ο Δρ. Ιωάννου, σημείωσε ότι οι γιατροί βρίσκονται σε δύσκολη θέση, ενώ τόνισε πως η Λεμεσός εν αντιθέσει με την Λευκωσία θα παραμείνει χωρίς ιδιωτικό νοσηλευτήριο, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι επιλογές του ασθενή αφενός και αφετέρου να επιβαρύνεται το σύστημα την ώρα που πλήττεται ο ανταγωνισμός ξεκάθαρα.

«Είναι απόλυτο δικαίωμα των συναδέλφων να θέλουν να ενταχθούν στο Σύστημα, εντούτοις είναι επίσης αναφέρετο δικαίωμα μας, να θέλουμε να παραμείνουμε στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα καλούμαστε να αποφασίσουμε εάν θα συνεργαστούμε με το μόνο ιδιωτικό νοσηλευτήριο εκτός ΓεΣΥ στη Λευκωσία ή όχι με τις ανάλογες συνέπειες».

Limassol Today - Δρ Σάββας Ιωάννου διαβητολόγος

Ο Δρ. Ιωάννου χαιρέτησε την παρουσίαση προ ημερών από τον Δρ Μαρίνο Σωτηρίου, για ανέγερση νέου ιδιωτικού νοσηλευτηρίου στη Λεμεσό. «Είναι με ικανοποίηση που είδαμε ότι θα γίνει η ανέγερση νέου νοσηλευτηρίου, ιδιωτικού στη πόλη μας, που θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στον ασθενή της Λεμεσού. Η παρουσίαση από τον γιατρό Σωτηρίου, έφερε ικανοποίηση, εντούτοις παραμένει το ερωτηματικό για το τι θα γίνει ως ότου τελειώσει το έργο, δηλαδή τα επόμενα δύο χρόνια με τους γιατρούς που θα μείνουν εκτός της Κλινικής από την 25η Σεπτεμβρίου», κατέληξε ο γιατρός.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης