Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΟλοκληρώθηκε η σύσκεψη για τα επεισόδια στη Λεμεσό - Αυστηρή προειδοποίηση ΠτΔ...

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τα επεισόδια στη Λεμεσό – Αυστηρή προειδοποίηση ΠτΔ προς όλους


Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη γύρω στις 13:30 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, για τα επεισόδια που προκάλεσαν το βράδυ της Παρασκευής, στη Λεμεσό ακροδεξιοί, με αποκορύφωμα την πρόκληση σοβαρών ζημιών σε περιουσίες αλλοδαπών και τραυματισμό ανυποψίαστων αλλοδαπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε παραδοχή ότι το επιχειρησιακό πλάνο των Αρχών απέτυχε, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μιλά σε αυστηρό τόνο, και να τονίζει πως ο ίδιος ντρέπεται για όσα έγιναν. Στόχος της Αστυνομίας και της Κυβέρνησης, η άμεση αποκλιμάκωση της έντασης, προτού ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανώς εκνευρισμένος, ζήτησε όπως πληροφορούμαστε απαντήσεις από την ηγεσία της Αστυνομίας για την παταγώδη αποτυχία του επιχειρησιακού πλάνου. Ο Πρόεδρος, ζήτησε απαντήσεις, τονίζοντας πως είναι απαράδεκτο να μην μπορεί η το κράτος τους πολίτες και τους τουρίστες, προσθέτοντας ότι δεν έχει να κάνει τίποτα με το μεταναστευτικό, δεν είναι το μεταναστευτικό το πρόβλημα, αλλά «ξέρουμε πολλά καλά ποιοί εμπλέκονται σε τούτα τα πράματα. Δεν μπορούμε να προστατέψουμε τους πολίτες μας, δεν μπορούμε να προστατέψουμε τους τουρίστες μας, που έρχονται στη χώρα μας. Ελπίζω να ακούσω απαντήσεις. Προσωπικά νιώθω ντροπή για τα χθεσινά επεισόδια».

Για ντροπιαστικές εικόνες μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προηγουμένως, το πρωί, αναφερόμενος στα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ της Παρασκευής στη Λεμεσό, σημειώνοντας ότι αυτοί που θα αποδειχθεί ότι ευθύνονται θα κληθούν να επωμιστούν και το οικονομικό κόστος των ζημιών που προκάλεσαν.

Στη σύσκεψη λαμβάνουν μέρος, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και όσοι είχαν την επιχειρησιακή ευθύνη στη Λεμεσό εκ μέρους της Αστυνομίας, δηλαδή ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού.

Επίσης, στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου.


Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης