Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΣε πορεία ανάπτυξης το Μοναγρούλλι

Σε πορεία ανάπτυξης το Μοναγρούλλι

Διεκδικεί οδικά δίκτυα για τη βιομηχανική και την παραλία του

Εξακολουθεί να εκκρεμεί η κατασκευή οδικού δικτύου στη Βιομηχανική ζώνη Μοναγρουλλίου, όμως η Κοινότητα ευελπιστεί πως σύντομα θα προκηρυχθούν οι προσφορές, αφού τα σχέδια έχουν εκπονηθεί και έχει συμπεριληφθεί κονδύλι στον κρατικό προϋπολογισμό. Ο κοινοτάρχης Παρασκευάς Ηρακλέους ανέφερε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό», πως έχουν συμφωνηθεί τα πάντα  με το Υπουργείο Βιομηχανίας και πως αναμένει σύντομα νέα συνάντηση, για να καθοριστεί πότε θα προκηρυχθούν οι προσφορές, ώστε να λυθεί το πρόβλημα αυτό, που χρονίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Ηρακλέους λειτουργούν 14 βιομηχανίες στην περιοχή, κάποιες εκ των οποίων επεκτείνονται, αλλά υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι, που αποθαρρύνονται από το κώλυμα με το οδικό δίκτυο. Ο κοινοτάρχης επισήμανε ότι οι βιομηχανίες βοηθούν, αφού εργοδοτούνται σ’ αυτές κάτοικοι της περιοχής και η κοινότητα έχει οικονομικά οφέλη. Παράλληλα, προκειμένου να δώσει ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη, το Κοινοτικό Συμβούλιο επιδιώκει την δημιουργία οδικού δικτύου βορειότερα, της παραλίας που διαθέτει, δεδομένου ότι έχει χαρακτηριστεί Τουριστική ζώνη.

«Πρόκειται για βραχώδη παραλία με πολλούς κολπίσκους, για κόσμο που θέλει να απολαύσει ήσυχα τη θάλασσα και την φύση», είπε ο κ. Ηρακλέους, τονίζοντας πως η κοινότητα δεν επιθυμεί να καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον, ούτε να δημιουργήσει παραλίες με ομπρέλες και διευκολύνσεις. Υπέδειξε δε, πως η ανάπτυξη θα είναι βορειότερα από το οδικό δίκτυο για να μην την επηρεάζει και πως στην  περιοχή μπορούν να ανεγερθούν μικρά ξενοδοχεία, που δεν θα αλλάξουν την εικόνα της.

Αναφορικά με την  παραλία των σκυλιών πλησίον του εργοστασίου του ΣΑΛΑ , ο κ. Ηρακλέους υπενθύμισε πως το Κοινοτικό Συμβούλιο διαφώνησε από την αρχή με τον ορισμό της. «Εμείς δεν επιθυμούμε να αλλάξουμε τη φυσική παραλία εκεί, να δημιουργήσουμε πρόσβαση, διότι μπορεί να μας προκαλέσει προβλήματα», συμπλήρωσε. Ο κ. Ηρακλέους επισήμανε ότι το Μοναγρούλλι αναπτύσσεται ραγδαία, με την ανέγερση οικισμών με δεκάδες κατοικίες, γεγονός που απέδωσε στο ότι η γη  είναι πιο φτηνή. Προβλήματα που προσπαθεί να επιλύσει η Τοπική Αρχή είναι η οχληρία, αφενός από τη κτηνοτροφική περιοχή που επηρεάζει τη βόρεια πλευρά της κοινότητας και αφετέρου από τα ασφαλτικά για τα οποία βρίσκεται σε επαφή με τη Βουλή και προγραμματίζει κι άλλες κινητοποιήσεις.

Powered by copy shop

ΠηγήΕΒΕΛ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης