Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΣτην Λεμεσό Βουλευτές από 12 χώρες, για συνεδρίαση της ΔΣΟ

Στην Λεμεσό Βουλευτές από 12 χώρες, για συνεδρίαση της ΔΣΟ

Στην Κύπρο αναμένεται να ταξιδέψουν εκπρόσωποι 12 κοινοβουλίων από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, για τις εργασίες της Διευρυμένης Συνεδρίασης της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ). Οι συμμετέχοντες Βουλευτές, θα έχουν την ευκαιρία, να συναντηθούν με τον ΠτΔ, την ΠτΒ, τον Αρχιεπίσκοπο και τον ΥΠΕΞ.

Οι εργασίες της Διευρυμένης Συνεδρίασης θα διεξαχθούν στην Λεμεσό στις 16 και 17 Μαρτίου.

Στην ανακοίνωση της Βουλής προστίθεται πως οι εργασίες της Διευρυμένης Συνεδρίασης θα φιλοξενηθούν στην Κύπρο, με πρωτοβουλία της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας.

Στις εργασίες της ΔΣΟ στην Κύπρο θα τεθεί ένα ευρύ πλαίσιο θεμάτων μεταξύ αυτών ο πόλεμος στην Ουκρανία, το μέλλον της Ευρώπης, η ενότητα του Ορθόδοξου κόσμου, οι κίνδυνοι που βιώνουν οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής, η βεβήλωση χριστιανικών μνημείων σε Συρία, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Κοσσυφοπέδιο και στις κατεχόμενες περιοχές του νησιού μας, καθώς και η προσέγγιση με διακοινοβουλευτικούς θεσμούς, άλλων ομολογιών και θρησκειών.

Αναφέρεται επίσης ότι η φιλοξενία της ΔΣΟ στην Κύπρο, έχει ιδιαίτερη σημασία στην ιστορία του θεσμού, καθώς φέτος συμπληρώνονται 30 έτη από την ίδρυσή του, το 1993, όταν κλήθηκε να καλύψει την ανάγκη συντονισμού του ορθόδοξου κόσμου απέναντι στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Έκτοτε, το κύρος της Οργάνωσης έχει αναβαθμιστεί ραγδαία, επιδεικνύοντας πολυσχιδή δράση και πλούσιο έργο.

Με την ευκαιρία των εργασιών της ΔΣΟ στην Κύπρο, το Σάββατο, 18 Μαρτίου, (10.30π.μ. Μητρόπολη Λεμεσού), θα πραγματοποιηθεί, μεγάλη ανοικτή εκδήλωση για την παρουσίαση του αφιερωματικού τόμου με τίτλο «Αγία Σοφία: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο».

Στην περικαλλή έκδοση, όπως αναφέρεται, περιλαμβάνονται 37 Ναοί της Αγίας Σοφίας, από τη Σκωτία μέχρι την Κίνα, περιλαμβανομένων και δύο Ναών της Κύπρου.

Έχουν προσκληθεί βουλευτές, εκπρόσωποι της πολιτικής και εκκλησιαστικής ηγεσίας, Μέλη του Διπλωματικού Σώματος, εκπρόσωποι Δήμων, Κοινοτήτων, Συλλόγων και άλλων φορέων. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής τους οι σύνεδροι, θα επισκεφθούν χώρους θρησκευτικού και ιστορικού – πολιτιστικού ενδιαφέροντος, στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης