Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΣυλλογή υλικού για άπορους μαθητές της Λεμεσού

Συλλογή υλικού για άπορους μαθητές της Λεμεσού

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους

Σχολικές τσάντες και γραφική ύλη σε μεγάλες ποσότητες έγινε κατορθωτό να μαζευτεί κατά την φετινή εκστρατεία της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Μαθητών (ΠΕΟΜ) Λεμεσού, με στόχο την κάλυψη των αναγκών άπορων μαθητών που φοιτούν σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης στην Λεμεσό.

Η εκστρατεία η οποία διοργανώθηκε για 10η συνεχή χρονιά, ολοκληρώθηκε και χθες το υλικό που μαζεύτηκε προδόθηκε στο Επαρχιακό Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης Λεμεσού για να διανεμηθεί στις οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, λίγο πριν την παράδοση του υλικού που συλλέγηκε, ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟΜ Λεμεσού, Λευτέρης Δημοσθένους εξέφρασε την ικανοποίηση της οργάνωση που και φέτος «μέσα από μια πράξη μαθητών προς τους μαθητές μαζεύτηκε τόσο υλικό». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μέσα από την εκστρατεία, έχουν ήδη βοηθηθεί περισσότερες από δέκα οικογένειες, πέραν του υλικού που θα παραδοθεί στο Υπουργείο  για να διαμοιραστεί σε άλλους μαθητές που έχουν ανάγκη.

Limassol Today - Image 1 25

Ευχαριστώντας τις εταιρίες, επιχειρήσεις και άτομα που συνέβαλαν στην όλη προσπάθεια και εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό θα έχει και συνέχεια, ο Λευτέρης Δημοσθένους, επισήμανε το γεγονός η ανάγκη για προσφορά βοήθειας σε άπορες οικογένειες και μαθητές είναι τεράστια, υποδεικνύοντας ότι το κράτος θα πρέπει να εφαρμόσει τέτοιες πολιτικές ώστε να μην υπάρχουν μαθητές που να πηγαίνουν στο σχολείο τους χωρίς να έχουν τα βασικά.

Από την πλευρά του ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού, Γιώργος Γεωργίου, σε σχετική δήλωση του, εξέφρασε πλήρη στήριξη στην πρωτοβουλία που το νεολαιίστικο κίνημα της ΕΔΟΝ έχει καθιερώσει τα τελευταία δέκα χρόνια, υποδεικνύοντας ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν  με την συμπαράσταση στις ευπαθείς ομάδες, χρειάζονται και την στήριξη του κράτους αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας.

Όπως σημείωσε «ζούμε σε συνθήκες οικονομικής κρίσης με έντονα τα στοιχεία της ακρίβειας του πληθωρισμού με το κόστος ζωής να επηρεάζει οριζόντια και κάθετα όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα» υποδεικνύοντας ότι το γεγονός ότι η ΠΕΟΜ έχει καθιερώσει αυτό τον θεσμό της εκστρατείας συλλογής γραφικής και άλλης ύλης για τους άπορους μαθητές, αποτελεί  «ένα άλμα στην κοινωνική πρόνοια και την κοινωνική ευαισθησία».

Limassol Today - Image 1 26

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης