Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΣυνάντηση Υφυπουργού Ναυτιλίας Κας. Μαρίνας Χατζημανώλη, με τον Πρέσβη της Κίνας στην...

Συνάντηση Υφυπουργού Ναυτιλίας Κας. Μαρίνας Χατζημανώλη, με τον Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο, κ. LiuYantao

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα. Μαρίνα Χατζημανώλη, είχε την Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2023, εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο κ. Liu Yantao, στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας στη Λεμεσό, όπου συζητήθηκαν θέματα διμερούς φύσεως, καθώς και γενικότερα ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια ναυτιλία.

Κατά τη συνάντηση, η Υφυπουργός επεσήμανε τις ιστορικές και πολύ στενές  σχέσεις  και τους δυνατούς δεσμούς που συνδέουν τις δυο χώρες και εξέφρασε την επιθυμία της περεταίρω σύσφιξής τους. Η κα. Χατζημανώλη, αναφέρθηκε στη Ναυτιλιακή Συμφωνία, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, η οποία υπογράφτηκε  το 1990 και τέθηκε σε ισχύει από τον Μάιο του 1991, εκφράζοντας την επιθυμία της επαναδραστηριοποίησης της. Τόνισε επίσης, την εξαιρετική συνεργασία των δυο χωρών σε θέματα που αφορούν τη ναυτιλία και ειδικότερα στα πλαίσια διεθνών οργανισμών, και αναφέρθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις της Κύπρου με την αντιπροσωπεία της Κίνας στο ΔΝΟ, όπου σημειώνεται εποικοδομητική συνεργασία και στήριξη.

Από πλευράς του, ο Κινέζος Πρέσβης, επιβεβαίωσε τους δυνατούς δεσμούς μεταξύ των δυο πλευρών και εξέφρασε και τη δική του επιθυμία, οι δυο χώρες να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού έτσι ώστε να ενδυναμωθούν ακόμα περισσότερο οι μεταξύ τους σχέσεις.  

Κλείνοντας, η Υφυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Liu Yantau για την εποικοδομητική συνάντηση και του απεύθυνε πρόσκληση για το Συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2023» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 8-11 Οκτωβρίου 2023, στη Λεμεσό.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης