Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΣΥΝΟΙΚΙΕΣΤα αγριόχορτα έπνιξαν τα φυτά στις νησίδες της Μισιαούλη-Καβάζογλου

Τα αγριόχορτα έπνιξαν τα φυτά στις νησίδες της Μισιαούλη-Καβάζογλου

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους

Τα εγκαίνια δύο νέων έργων ανακοίνωσε ο Δήμος Λεμεσού για την ερχόμενη Τετάρτη, από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ο οποίος, παρεμπιπτόντως, τον τελευταίο καιρό βρίσκεται συχνά πυκνά στην Λεμεσό.

Την μια, ο Γιάννης Καρούσος επισκέπτεται τον Δήμο για να εκφράσει τη ευαρέσκεια του για τον «καλό δρόμο» στον οποίο βρίσκεται η πόλη σε ότι αφορά την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, την άλλη για να συνδράμειτην τοπική Αρχή (ουσιαστικά τον Δήμαρχο) στο έργο που επιτελεί, άλλες πάλι φορές, για να επιληφθεί προβλημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου και να προωθήσει λύσεις.

Βέβαια,  ο κόσμος της Λεμεσού, μέσα από την καθημερινότητα που βιώνει, αλλιώς εισπράττει και ερμηνεύει αυτές τις τακτικές επαφές του Υπουργού με τον Δήμαρχο της Λεμεσού, έχοντας υπόψη ότι τίποτε ουσιαστικό δεν έχει προχωρήσει για την εφαρμογή του ΣΒΑΚ, τα «έξυπνα φώτα» στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας κάθε άλλο παρά έχουν μειώσει την συμφόρηση των οχημάτων  στην περιοχή και γενικότερα, βλέποντας το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λεμεσού, όχι μόνο να επιλύεται αλλά να διαιωνίζεται.

Εν πάση περιπτώση, αυτή την φορά ο κ. Καρούσος θα βρεθεί στην Λεμεσό και μαζί με τον κ. Νικολαΐδη θα εγκαινιάσει, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση του Δήμου,  το έργο της αναβάθμιση των υποδομών της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου και την επέκταση του Γραμμικού Πάρκου Γαρύλλη και την οργανική σύνδεση με τη θάλασσα κατά μήκος των οδών Παλλάδος, Δημοκρατίας και Αλεξανδρείας.

Τα συγκεκριμένα έργα (να θυμίσουμε ότι είχαν σχεδιαστεί από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν αφού είχε εξασφαλιστεί και η σχετική χρηματοδότηση), αναμφίβολα είναι σημαντικά για την Λεμεσό και έχουν δώσει μια άλλη πνοή στην δυτική περιοχή της πόλης, έστω και αν ολοκληρώθηκαν μετά από αρκετές καθυστερήσεις.

Ειδικότερα σε ότι αφορά την οδό Μισιαούλη και Καβάζογλου, ένα χρόνο μετά την παράδοση του έργου, διανύοντας κάποιος όλη την έκταση του δρόμου, διαπιστώνει για μια ακόμα φορά, το έλλειμμα πολιτικής και προγραμματισμού αφού το ενδιαφέρον για κάποιες υποδομές, τερματίζεται στην δημιουργία τους. Η συντήρηση, η διατήρηση και η λειτουργικότητας τους ώστε να τις χαίρονται οι πολίτες στην καθημερινότητα τους, αποδεικνύεται ότι ουδόλως απασχολούν τους αρμόδιους.

Limassol Today - Dav

Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Μισιαούλη και Καβάζογλου και δικαιολογημένα εκφράζουν την απογοήτευση και τις διαμαρτυρίες τους, οι καταστηματάρχες της περιοχής αλλά και πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά τον δρόμο αφού σε όλο το μήκος του δρόμου, το πράσινο που κυριαρχεί είναι τα αγριόχορτα.

Limassol Today - Dav

Στις νησίδες που έχουν κατασκευαστεί παράλληλα με τα πεζοδρόμια και τον ποδηλατόδρρμο (στα σημεία δηλαδή που υπάρχει ποδηλατόδρομος), δεν ξεχωρίζουν πλέον τα λουλούδια και τα φυτά αφού τα έχουν πνίξει τα χόρτα που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν και το ένα μέτρο. Λόγω ύψους μάλιστα, κάποια έχουν αρχίσει να γέρνουν μέσα στον ποδηλατόδρομο. Η ίδια εικόνα και στις λεκάνες όπου έχουν φυτευτεί δέντρα, κάποια από τα οποία έχουν ήδη ξεραθεί κι αυτό που έχει απομείνει είναι τα ξύλινα υποστηρίγματα τους.

Limassol Today - Dav

Βλέποντας αυτή την εικόνα, αναπόφευκτα προκύπτουν σειρά ερωτημάτων προς τον Δήμο…

-Αφότου φυτεύτηκαν οι νησίδες, δεν έτυχαν καμιάς περιποίησης;

-Ούτε πότισμα, ούτε ξεχόρτισμα ώστε να μπορούν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν τα φυτά;

-Ούτε ο Δήμαρχος ούτε κανένας άλλος αρμόδιος δεν έχει κινηθεί σε αυτό το δρόμο τον τελευταίο χρόνο ώστε να δει την κατάσταση που επικρατεί; 

-Όταν θα γίνουν τα εγκαίνια των υποδομών, Δήμαρχος, Υπουργός και λοιποί θα ποζάρουν με φόντο τα αγριόχορτα;

Κι ακόμα, να υποθέσουμε και να αναμένουμε ότι την ίδια εξέλιξη θα έχουμε σε λίγους μήνες και στις φυτεμένες νησίδες της οδού Δημοκρατίας;

Limassol Today - Dav

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης