Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΤα 5 έργα που θα αναβαθμίσουν το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού τα επόμενα...

Τα 5 έργα που θα αναβαθμίσουν το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού τα επόμενα χρόνια

Σύμφωνα με πληροφορίες του Limassol Today, ο ΟΚΥπΥ θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες τον σχεδιασμό για την αναβάθμιση των κρατικών νοσηλευτηρίων, συμπεριλαμβανομένου του Γ.Ν Λεμεσού

Στην αναβάθμιση του γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού προχωρεί σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του, κανονικά ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ). Σύμφωνα με πληροφορίες του Limassol Today, ο ΟΚΥπΥ θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες τον σχεδιασμό για την αναβάθμιση των κρατικών νοσηλευτηρίων, συμπεριλαμβανομένου του Γ.Ν Λεμεσού, του οποίου η κατάσταση είναι κοινά αποδεκτό ότι έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Μάλιστα τα όσα βιώνουν ασθενείς και προσωπικό στο Νοσοκομείο Λεμεσού, άκουσε και διαπίστωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης του με την ανάληψη των καθηκόντων του. Σύμφωνα με όσα είναι σε θέση να γνωρίζει η ιστοσελίδα μας, πέντε είναι τα κύρια έργα που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου Λεμεσού, ενώ ήδη ο ΟΚΥπΥ, έχει προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού και μόλις ολοκληρωθεί, θα αρχίσει η υλοποίηση τους. Να τονιστεί ότι τα έργα χρηματοδοτούνται από τον ΟΚΥπΥ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του σχεδίου του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο.

Αναλυτικά τα 4+1 έργα που θα αναβαθμίσουν το Γ.Ν Λεμεσού:

Επέκταση και Αναβάθμιση του ΤΑΕΠ στο ΓΝ Λεμεσού


Στο ΤΑΕΠ αντιμετωπίζονται επείγοντα περιστατικά τα οποία ενδεχομένως να είναι απειλητικά για τη ζωή. Παρέχει Επείγουσα Ιατρική και Νοσηλευτική φροντίδα σε άτομα που χρήζουν επείγουσας Ιατρικής περίθαλψης 24 ώρες το 24ωρο. Ο σημερινός χώρος που καταλαμβάνει το ΤΑΕΠ σε κάθε Νοσηλευτήριο του ΟΚΥπΥ θα αναβαθμιστεί ούτως ώστε να έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί την τρέχουσα ζήτηση με επαγγελματισμό, σωστές υποδομές και χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις.Το Έργο χρηματοδοτείται από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε €504.000+Φ.Π.Α.

Επέκταση και ανακαίνιση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης Γ.Ν. Λεμεσού


Η μονάδα αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού είναι η μοναδική στην Λεμεσό και εξυπηρετεί όλους τους αιμοκαθαιρόμενους της Επαρχίας Λεμεσού και τους αιμοκαθαιρόμενους τουρίστες. Η μεγάλη στενότητα χώρου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι ασθενείς σε τελικό στάδιο χρόνιας νεφρικής νόσου που χρίζουν θεραπεία υποκατάστασης νεφρικής λειτουργίας αυξάνονται ραγδαία δημιουργούν την ανάγκη για επέκταση και αναβάθμιση. Με την τελική επέκταση θα υπάρχει δυνατότητα να εξυπηρετούνται 34 ασθενείς σε κάθε βάρδια.
Από το συνολικό κόστος του Έργου ποσό €2.120.636 μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α χρηματοδοτείται από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νέα Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. Λεμεσού


Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) είναι ανεξάρτητος, ειδικά εξοπλισμένος και στελεχωμένος χώρος του νοσοκομείου, στον οποίο νοσηλεύονται βαρέως πάσχοντες ασθενείς με άμεσο κίνδυνο της ζωής τους, οι οποίοι χρειάζονται συνεχή εκτίμηση – παρακολούθηση και υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών τους με φάρμακα ή και ειδικά μηχανήματα. Οι βαρέως πάσχοντες ασθενείς λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή και οι ζωτικές τους λειτουργίες υποστηρίζονται και παρακολουθούνται συνεχώς με σύγχρονο εξοπλισμό.
Από το συνολικό κόστος του Έργου ποσό €2.544.000 μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α χρηματοδοτείται από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανακαινίσεις /Αναβαθμίσεις στο υπόγειο


Το υπόγειο του Νοσηλευτηρίου, θα αποξηλωθεί θα γίνει διαμόρφωση του χώρου προκειμένου να δημιουργηθούν αποθηκευτικοί χώροι για την εξυπηρέτηση των Τμημάτων του Νοσηλευτηρίου. Από το συνολικό κόστος του Έργου ποσό €636.000 μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α χρηματοδοτείται από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δημιουργία νέας Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων στο Γ.Ν. Λεμεσού

Στα πλαίσια της στρατηγικής του Οργανισμού για εμπροσθοφυλακή μιας ενδεχόμενης μελλοντικής υγειονομικής κρίσης είναι η δημιουργία Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων σε όλα τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, η οποία θα πληροί όλες τις προδιαγραφές υψηλού επιπέδου του ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) και θα νοσηλεύει περιστατικά λοιμωδών νοσημάτων μεγάλης νοσηρότητας και θνητότητας (άνθρακα, έμπολα, πανώλη Covid-19, Sars, Mers, γρίπη Α).Από το συνολικό κόστος του Έργου ποσό €678.400 μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α χρηματοδοτείται από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης