Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΤΕΠΑΚΑρχίζει τη συλλογή Αμμοχωστιανών φωτογραφιών το ΤΕΠΑΚ κι ο Δήμος Αμμοχώστου

Αρχίζει τη συλλογή Αμμοχωστιανών φωτογραφιών το ΤΕΠΑΚ κι ο Δήμος Αμμοχώστου

Τα αποτελέσματα της Συμφωνίας μεταξύ της Βιβλιοθήκης του ΤΕΠΑΚ και του Δήμου Αμμοχώστου θα παρουσιαστούν σε διάσκεψη Τύπου

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και ο Δήμος Αμμοχώστου διοργανώνουν κοινή διάσκεψη Τύπου με σκοπό την παρουσίαση των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Βιβλιοθήκης του ΤΕΠΑΚ και του Δήμου Αμμοχώστου.

Η συμφωνία προβλέπει την ψηφιακή συλλογή φωτογραφιών που σχετίζονται με την πόλη της Αμμοχώστου, μέσω της ηλεκρονικής πλατφόρμας πληθοπορισμού της Βιβλιοθήκης του ΤΕΠΑΚ, με στόχο (α) την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βασιλεύουσας και (β) την ενίσχυση του πόθου της επιστροφής προς την αγαπημένη πόλη.

Για τον σκοπό αυτό, έχει, επίσης, δημιουργηθεί μια κλειστή ομάδα στο κοινωνικό δίκτυο facebook  με το όνομα «Φως στο φως Αμμόχωστος», μέσω της οποίας τα μέλη της ομάδας μπορούν να ανεβάζουν φωτογραφίες που έχουν στην κατοχή τους που πάρθηκαν στην Αμμόχωστο, κυρίως πριν την τουρκική εισβολή του 1974.

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι η δημιουργία ψηφιακής συλλογής με φωτογραφικό υλικό, το οποίο θα αποτυπωθεί και σε έντυπη μορφή με την έκδοση λευκώματος.

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 10 π.μ., στην αίθουσα της Συγκλήτου, στο κτήριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου, στην παρουσία του Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη και του Δημάρχου Αμμοχώστου, Δρ Σίμου Ιωάννου.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης