Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΤΕΠΑΚΔιαμόρφωση πολιτικών ενάντια στις έμφυλες διακρίσεις στον αθλητισμό

Διαμόρφωση πολιτικών ενάντια στις έμφυλες διακρίσεις στον αθλητισμό

ΤΕΠΑΚ: Έρευνα για τη διαμόρφωση πολιτικών ενάντια στις έμφυλες διακρίσεις στον αθλητισμό

Η έρευνα ξεκίνησε σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό έργο EWA (Empowering Women Athletes – Ενδυναμώνοντας τις Αθλήτριες), το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση της βίας και των διακρίσεων εναντίον των γυναικών στους χώρους αθλητισμού στην Ευρώπη και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Αντικείμενο της συγκεκριμένης έρευνας είναι η συγκέντρωση υλικού σχετικά με τις πολιτικές που -εφόσον υιοθετηθούν- θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη συνολική κατάσταση των γυναικών στον αθλητισμό. Στην έρευνα μπορούν να συμμετέχουν αθλήτριες & αθλητές, φοιτήτριες/ες, επαγγελματίες υγείας, παράγοντες του αθλητισμού, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων, εκπρόσωποι οργανισμών που ασχολούνται με ζητήματα ισότητας,  εκπαιδευτικοί κ.α.

Το  πρώτο βήμα της δράσης,  η διαμόρφωση και η μετάφραση του ερωτηματολογίου στις γλώσσες όλων των χωρών που συμμετέχουν στο έργο έχει ήδη ολοκληρωθεί και μπορείτε να συμμετάσχετε στην έρευνα ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμό: έρευνα: γυναίκες στον αθλητισμό

Πώς μπορείτε να μας υποστηρίξετε;

Το ΤΕΠΑΚ συμμετέχει στο συγκεκριμένο έργο μέσω του ερευνητικού κέντρο «Ηράκλειτος» του τμήματος Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού (ΔΙΞΕΤ). Η βασική συμβολή της ομάδας μας με επικεφαλής τον Δρ. Αντώνη Θεοχάρους είναι η συγγραφή ενός οδηγού με καλές πρακτικές από όλη την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της βίας και των διακρίσεων κατά των αθλητριών. Ελάτε, λοιπόν, μαζί μας στα κοινωνικά δίκτυα και στην ιστοσελίδα του έργου – ακολουθήστε τις δραστηριότητές μας και πάρτε μέρος στην καμπάνια ευαισθητοποίησης.

site: https://ewa-project.eu/

fb: https://www.facebook.com/cutherac

e-mails: [email protected], [email protected]

τηλέφωνο: +35725002092

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης