Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΤΕΠΑΚΕκπαίδευση προσφύγων στη φροντίδα ατόμων 3ης ηλικίας - Σκοπός η ένταξη στην...

Εκπαίδευση προσφύγων στη φροντίδα ατόμων 3ης ηλικίας – Σκοπός η ένταξη στην κοινωνία

Την πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα ‘Εκπαίδευση προσφύγων στη φροντίδα ατόμων τρίτης ηλικίας με σκοπό την ένταξη τους στη δυτική κοινωνία’, η οποία θα διοργανωθεί από κοινού από το Τμήμα Νοσηλευτικής και το Κέντρο Γλωσσών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και τον ΟΜΙΛΟ ΜΑΤΕΡΙΑ Κύπρου, ανακοινώνει η κοινοπραξία του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «HERO».

Στην Κοινοπραξία συμμετέχουν 6 ευρωπαϊκοί οργανισμοί: ΟΜΙΛΟΣ MATERIA (ΚΥΠΡΟΣ), AKTIOS ΜΟΝΑΔΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (ΕΛΛΑΔΑ), ISTITUTO NAZIONALE DI RIPOSO E CURA PER ANZIANI INRCA (ΙΤΑΛΙΑ), ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΥΠΡΟΣ), COMPUTER SOLUTIONS SA(ΕΛΛΑΔΑ), DOMUSVIDA ( ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ).

Το πρόγραμμα «HERO» στοχεύει στο να αντιμετωπίσει δύο σημαντικά ζητήματα που κυριαρχούν στην Ευρώπη: τη γήρανση και τη μετανάστευση. Στόχος του έργου δεν είναι μόνο να καλύψει την ανάγκη για μακροχρόνια φροντίδα των ηλικιωμένων στην Ευρώπη, αλλά και να συμβάλει στην απασχόληση και την κοινωνική ένταξη των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Οι στόχοι του έργου HERO είναι:

• Η ανάπτυξη διαδικασίας εκπαίδευσης προσφύγων και μεταναστών στη μέριμνα, με εξειδίκευση στη φροντίδα ηλικιωμένων, που θα βασίζεται στην ανάλυση των επαγγελματικών αναγκών. Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σε πραγματικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και από επαγγελματίες υγείας και φροντίδας.

• Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θα είναι μετανάστες από τρίτες χώρες και πρόσφυγες, να παρακολουθήσουν μαθήματα Αγγλικής γλώσσας καθώς και της γλώσσας της χώρας διαμονής (Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία ή Πορτογαλία), στην οποία θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φροντίδας.

• Η ανάπτυξη μιας διαδικτυακής πλατφόρμας και μιας εφαρμογής που περιέχει το εκπαιδευτικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων βίντεο και εντύπων σχετικά με τις κατάλληλες πρακτικές και την επαγγελματική ορολογία της φροντίδας υγείας. Αυτό το υλικό θα είναι διαθέσιμο για κάθε συμμετέχοντα και εκπαιδευτή ανά πάσα στιγμή.

• Στους μετανάστες και πρόσφυγες που θα συμμετάσχουν θα δοθεί η ευκαιρία να αποκτήσουν πιστοποίηση και να απασχοληθούν στο τέλος της εκπαίδευσης. Ως αποτέλεσμα, η διαδικασία αυτή μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των προσφύγων και στην ομαλότερη ένταξή τους στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

• Οι εκπαιδευτές του έργου θα τύχουν επιμόρφωσης σχετικά με την κατάλληλη μεθοδολογία που θα χρειαστεί να ακολουθήσουν για την εκπαίδευση των προσφύγων.

Στη Λεμεσό προγραμματίζεται η τελική ημερίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ‘HERO’ με τίτλο Πρόγραμμα κατάρτισης στη φροντίδα ηλικιωμένων και την πρόληψη λοιμωδών νοσημάτων για την ένταξη προσφύγων από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής στη δυτική κοινωνία, διάρκειας 7,5 ωρών και διοργανώνεται από κοινού από το Τμήμα Νοσηλευτικής και το Κέντρο Γλωσσών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και τον ‘Όμιλο MATERIA.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί, με φυσική παρουσία, στις 3 Νοεμβρίου, 2022 και ώρα 09:00 – 16:30, στο ξενοδοχείο Ποσειδώνια στη Λεμεσό (Λεωφόρος Αμαθούντος 25, Άγιος Τύχωνας).

Η επιστημονική ομάδα του προγράμματος απαρτίζεται από τους: Δρ. Α. Χαραλάμπους, Αναπληρωτή Καθηγητή και συντονιστή του προγράμματος, Δρ Θ. Τσίτση, Χριστίνα Γέρου, Κώστας Στυλιανού, Μαρία Βικτώρια Σουλέ και Ευτυχία Ξερού.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης