Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΤΕΠΑΚΊδρυμα Μελέτης της Δημοκρατίας «Ανδρέας Αρμεύτης»: Αποτροπιασμό προκαλεί η επίθεση στο ΤΕΠΑΚ

Ίδρυμα Μελέτης της Δημοκρατίας «Ανδρέας Αρμεύτης»: Αποτροπιασμό προκαλεί η επίθεση στο ΤΕΠΑΚ

Τη χθεσινή επίθεση κουκουλοφόρων στην εκδήλωση της ΦΕΤΕΠΑΚ και της οργάνωσης Accept-LGBTI Cyprus στο ΤΕΠΑΚ, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Μελέτης της Δημοκρατίας, «Ανδρέας Αρμεύτης».

Το Ίδρυμα εκφράζει αποτροπιασμό για την επίθεση, τονίζοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές προκαλούν τη συνείδηση κάθε ανθρώπου που πιστεύει στη Δημοκρατία και σέβεται τη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τέτοιες πράξεις δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη κοινωνία και είναι καταδικαστέες, ιδιαίτερα σε μια πόλη όπως τη Λεμεσό, την οποία χαρακτηρίζει η πολυπολιτισμικότητα.

Το «Ίδρυμα Μελέτης της Δημοκρατίας, Ανδρέας Αρμεύτης», αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά και αποφασιστικά το έργο του και την προσπάθεια προαγωγής του δημοκρατικού φρονήματος, της πολυφωνίας και της πολυμορφίας στην Κύπρο.

Σε δήλωση του, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Γιάννης Αρμεύτης σημειώνει πως «το μίσος και το σκοτάδι θα μας βρίσκουν πάντοτε απέναντι. Η ψεσινή επίθεση στο ΤΕΠΑΚ, στη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης Accept – LGBTI Cyprus είναι ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό και τη δημοκρατία μας».

Υπογράμμισε, παράλληλα, την ανάγκη διερεύνησης, σε κοινωνικό επίπεδο, των αιτιών που εκτρέφουν τέτοιες συμπεριφορές, σημειώνοντας ότι «δεν αρκούν οι καταδίκες, ούτε οι επιφανειακές προσεγγίσεις».

«Πριν να είναι αργά χρειάζεται να δούμε τι θρέφει το αυγό του φιδιού. Περιμένουμε τις συλλήψεις και την παραπομπή των κουκουλοφόρων ενώπιον της Δικαιοσύνης. Τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτα. Καμία ανοχή», καταλήγει στη δήλωση του ο κ.Αρμεύτης.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης