Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΤΕΠΑΚΠαρουσίαση του βιβλίου «Διεκδικώντας την πατρίδα», απόψε στο ΤΕΠΑΚ

Παρουσίαση του βιβλίου «Διεκδικώντας την πατρίδα», απόψε στο ΤΕΠΑΚ

Το βιβλίο του Λέκτορα στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Νίκου Μούδουρου, με τίτλο «Διεκδικώντας την Πατρίδα: Η τουρκοκυπριακή αντιπολίτευση την περίοδο 1964-2004», παρουσιάζεται απόψε στη Λεμεσό.

Την παρουσίαση διοργανώνουν το Ινστιτούτο Ερευνών ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, οι Εκδόσεις Ψηφίδες και το Βιβλιοπωλείο Περιδιάβαση, στις 7 το βράδυ στο ΤΕΠΑΚ.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κίκης Καζαμίας, μέλος του Δ.Σ. του Προμηθέα.

Ομιλητές θα είναι οι:

  • Αντρέας Παναγιώτου, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick
  • Νίκος Τριμικλινιώτης, Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Επικεφαλής του Κέντρου για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα

Το συντονισμό της συζήτησης θα κάνει ο Βασίλης Πρωτόπαπας, Δρ. Πολιτικών Επιστημών.

Θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση και αντιφώνηση από τον συγγραφέα.

Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα 201, 2ος όροφος του κτηρίου «Νέες αίθουσες διδασκαλίας – Δράκος», του ΤΕΠΑΚ.

Ο συγγραφέας

Ο Νίκος Μούδουρος ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές από τη Σχολή Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (SOAS, University of London). Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «Ισλάμ, πολιτική και οικονομία στην Τουρκία. Από την αστική τάξη του κεμαλισμού στο κεφάλαιο του Ισλάμ» στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ο μετασχηματισμός της Τουρκίας: Από την κεμαλική κυριαρχία στον ισλαμικό νεοφιλελευθερισμό» (Αλεξάνδρεια, Αθήνα 2012), συν-συγγραφέας του βιβλίου «Η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Ιδεολογικές Όψεις Εξωτερικής Πολιτικής», μαζί με τον Ζήνωνα Τζιάρρα (Τουρίκη, Αθήνα 2016), και συν-επιμελητής του τόμου «Η νέα τουρκική ηγεμονία. Διαστάσεις του πολιτικού Ισλάμ» με τον Μιχάλη Μιχαήλ (Παπαζήση, Αθήνα 2014).

Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά όπως Journal of Muslims in Europe (2019), Eastern Mediterranean Geopolitical Review (2018), Nations and Nationalism (2018), The Cyprus Review (2017), Southeast European and Black Sea Studies (2016), Journal of Balkan and Near Eastern Studies (2014), Journal of Globalizations (2014), Journal of Mediterranean Studies (2014).

Έχει επίσης δημοσιεύσει άρθρα σε συλλογικούς τόμους όπως: Cyprus and the Roadmap for Peace: A Critical Interrogation of the Conflict (Edward Elgar Publishing: United Kingdom 2018),  Politics of Culture in Turkey, Greece and Cyprus: Performing the Left since the sixties (London & New York: Routledge 2017), Contemporary Social and Political Aspects of the Cyprus Problem (Cambridge Scholar Publishing, United Kingdom 2016).

Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και το επίκεντρο της μεταδιδακτορικής του έρευνας ήταν ο μετασχηματισμός των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Τουρκοκυπριακής κοινότητας την περίοδο μετά το 1974. Σήμερα είναι Λέκτορας στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης