Limassol Today - Diagwnismos Ltbanner
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΤΕΠΑΚΣτη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το ΤΕΠΑΚ

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το ΤΕΠΑΚ

Άνοιξε το Σάββατο (10/9) τις πύλες της η 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης στην οποία συμμετέχει και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) με δικό του περίπτερο, στην ενότητα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η έκθεση πραγματοποιείται, με φυσική παρουσία, από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

H συμμετοχή του ΤΕΠΑΚ στην έκθεση έχει ως στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών για τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών του σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο και την παροχή πληροφόρησης σε Ελλαδίτες υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες για όλα όσα αφορούν στη φοίτηση σ’ ένα υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό ίδρυμα με διεθνή αναγνώριση.

Σε λιγότερο από 15 χρόνια λειτουργίας, το ΤΕΠΑΚ έχει καταφέρει να συμπεριλαμβάνεται στις τρεις σημαντικότερες και παγκοσμίου φήμης λίστες κατάταξης: Times Higher Education, QS και ARWU (Shanghai), καταλαμβάνοντας υψηλές θέσεις. Για παράδειγμα, στη διεθνή κατάταξη Times Ηigher Εducation World University Rankings, το ΤΕΠΑΚ συγκαταλέγετο στα κορυφαία 350 πανεπιστήμια του κόσμου με την καλύτερη κατάταξη από όλα τα ελληνόφωνα πανεπιστήμια σε Ελλάδα και Κύπρο, για τρεις συνεχόμενες χρονιές, από το 2019 μέχρι και το 2021.

Ειδικότερα, η ενημέρωση των επισκεπτών αφορά, μεταξύ άλλων, στη διαδικασία και τα κριτήρια εισδοχής Ελλαδιτών φοιτητών στο ΤΕΠΑΚ, την πολιτική του Πανεπιστημίου στην παραχώρηση υποτροφιών, τις δυνατότητες στέγασης και σίτισης, τις προοπτικές εργοδότησης μετά την αποφοίτηση καθώς επίσης τη φοιτητική εμπειρία και ζωή στο Πανεπιστήμιο και την πόλη της Λεμεσού. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα, με αποφάσεις του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ), το ΤΕΠΑΚ αναγνωρίζεται ως ισότιμο και ομοταγές προς τα ελλαδικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα(ΑΕΙ).

Το περίπτερο του ΤΕΠΑΚ (σταντ 27, αριθμός 16) στελεχώνεται από μέλη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού καθώς επίσης φοιτητές, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης του ΤΕΠΑΚ, Δρ Μαρίνο Βουκή. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει και το κέντρο καινοτομίας του Πανεπιστημίου «CUTing Edge -American Space», με τον Διευθυντή του κ. Δημήτρη Μπόγλου, ο οποίος παρουσιάζει στους επισκέπτες  μέρος του τεχνολογικού εξοπλισμού αιχμής που διαθέτει το Κέντρο.

Πόλο έλξης για τους εκατοντάδες επισκέπτες του περιπτέρου του ΤΕΠΑΚ αποτελεί η τεχνολογία της Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality) την οποία διαθέτει το CUTing- Edge. Το περίπτερο επισκέφθηκαν και αρκετές  προσωπικότητες από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο της Ελλάδας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την εν λόγω τεχνολογία, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους.  

 «Καθώς αφήνουμε πίσω μας την πανδημία και επιστρέφουμε στις συνήθεις επιτυχημένες πρακτικές άμεσης επαφής με τους δυνητικούς αιτητές για τα προγράμματα σπουδών του πανεπιστημίου μας, ξαναγυρνάμε στην πιο σημαντική έκθεση της Ελλάδας, τη ΔΕΘ. Το ΤΕΠΑΚ, διαχρονικά προσελκύει Ελλαδίτες φοιτητές υψηλού επιπέδου και στους τρεις κύκλους σπουδών, στους οποίους προσφέρει ανταγωνιστικά προγράμματα σπουδών. Δεδομένου πως η Ελλάδα παραδοσιακά αποτελεί την 1η αγορά στόχο εκτός Κύπρου για το ΤΕΠΑΚ, στελεχώθηκε άρτια η αποστολή του ΤΕΠΑΚ τόσο με ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, όσο και με φοιτητές. Αυτό διασφαλίζει πως οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι θα αφιερώσουν χρόνο να επισκεφθούν το εκθετήριο μας θα λάβουν πλήρη ενημέρωση σχετικά με όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν για τη φοίτηση στο ΤΕΠΑΚ και τις προοπτικές εργοδότησής τους μετά την αποφοίτηση. Προσκαλούμε όλους όσοι ενδιαφέρονται να εξετάσουν την επιλογή φοίτησης στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου να κοπιάσουν για να μας γνωρίσουν», αναφέρει ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης του ΤΕΠΑΚ, Δρ Μαρίνος Βουκής.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η φετινή διοργάνωση αναδεικνύεται ως μια από τις καλύτερες της τελευταίας δεκαετίας με αριθμό εκθετών που προσεγγίζει τους 1.500, sold out εκθεσιακούς χώρους και Τιμώμενη Χώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στην 86η ΔΕΘ συμμετέχουν 19 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΑΕ, ΗΠΑ, Λουξεμβούργο, Μπαγκλαντές, Βιετνάμ, Ινδονησία, Ουκρανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αρμενία, Ιράν, Ιταλία, Πολωνία, Σερβία, Κύπρος, Γεωργία, Ρουμανία, Ινδία, Νεπάλ και Αίγυπτος. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι Δευτέρα – Παρασκευή από τις 16:00 μέχρι τις 22:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 μέχρι τις 22:00. Στην 1η ομάδα που στελεχώνει το περίπτερο του ΤΕΠΑΚ συμμετέχουν, επίσης, οι Λειτουργοί της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου, κ.κ. Δήμητρα Κατσαρή και Γιώργος Μιχαήλ.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης