Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΤΕΠΑΚΤο ΤΕΠΑΚ "σπρώχνει" σε χρηματοοικονομικές και ναυτιλιακές σπουδές

Το ΤΕΠΑΚ “σπρώχνει” σε χρηματοοικονομικές και ναυτιλιακές σπουδές

Εκδήλωση ενημέρωσης για τους φοιτητές και φοιτήτριές της για επιλογή κατεύθυνσης στα Ναυτιλιακά ή στα Χρηματοοικονομικά, διοργάνωσε η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), την Tετάρτη 22 Μαρτίου 2023.

Σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν μια πιο καθαρή εικόνα για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν, οι φοιτητές/τριες που βρίσκονται στο δεύτερο έτος σπουδών τους στο πτυχίο ΕΧΡΗΝ – Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας είχαν τη μοναδική ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς στους τομείς των ναυτιλιακών, των χρηματοοικονομικών και της λογιστικής σχετικά με τις επιλογές σταδιοδρομίας, τη φύση της εργασίας και γενικά τις ευκαιρίες εργοδότησης που προσφέρει ο κάθε κλάδος.

Limassol Today - 3 010 2

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε αίθουσα του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου και προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον.

Σε αυτήν παρευρέθηκαν, εκτός από τους ομιλητές, ακαδημαϊκοί των δύο Τμημάτων της Σχολής, πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες και διοικητικό προσωπικό.

Limassol Today - 1 01e 4

Οι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν:

Ναυτιλιακά: κ. Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Chief Shipmanagement Officer της Lemissoler Shipmanagement Ltd

Χρηματοοικονομικά: κ. Σάββας Ρήγας, από το CFA Society Cyprus (Chartered Financial Analyst), a member of the CFA Institute Global Network of Societies.

Λογιστική/audit: κ. Ελένη Βασιλείου από το τμήμα Aνθρωπίνου Δυναμικού της PwC Kύπρου.

Οι ομιλητές με πολυετή εμπειρία και γνώση σε θέματα Ναυτιλιακών, Χρηματοοικονομικών και Λογιστικής/Συνδέσμων Λογιστών, ελεγκτών παρουσίασαν πολύ χρήσιμα δεδομένα για τους κλάδους τους ο καθένας και ακολούθησε εκτενής συζήτηση με τους φοιτητές και φοιτήτριες, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν τη ευκαιρία να απαντήσουν ερωτήσεις, να λύσουν απορίες και να μοιραστούν εμπειρίες και πληροφόρηση εξαιρετικά χρήσιμα σε αυτό τη χρονική συγκυρία κατά την οποία οι φοιτητές/τριες πρέπει να λάβουν τη σημαντική απόφαση επιλογής κατεύθυνσης σπουδών.

Limassol Today - 4 00e 2

Επιπλέον, έγινε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών σχετικά με τις ευκαιρίες καλοκαιρινής τοποθέτησης (internship) των φοιτητών/τριων στις εταιρείες/ οργανισμούς αυτούς.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος ΧρηΛοΔΕ, Δρ Χρήστος Σάββα και ο Συντονιστής του Τμήματος Ναυτιλιακών, Καθηγητής Φώτης Παναγίδης, ευχαριστούν θερμά τους ομιλητές για τον χρόνο τους, τις πολύ χρήσιμες παρουσιάσεις και την εποικοδομητική συζήτηση που έγινε με τους φοιτητές/τριες της Σχολής και όλους τους παρευρισκόμενους στη συνάντηση.

Limassol Today - 2 01f 4

Σημείωση:

Η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, μετά τις νομοθετικές ρυθμίσεις του Ιουλίου 2022, αποτελείται από δύο ακαδημαϊκά Τμήματα: Το Τμήμα Χρηματοοικονομικής, Λογιστικής και Διοικητικής Επιστήμης (ΧρηΛοΔΕ) και το νεοσύστατο Τμήμα Ναυτιλιακών (ΝΑΥ). Επί του παρόντος και εφόσον τα νέα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών βρίσκονται ακόμα υπό σχεδιασμό, προσφέρεται το διατμηματικό πτυχίο ΕΧΡΗΝ (Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας) και τα μεταπτυχιακά MSc Ναυτιλιακά και Χρηματοοικονομικά, MSc Ναυτιλιακά και Διοίκηση, και το MSc Χρηματοοικονομική Διοίκηση Επιχειρήσεων. Επίσης προσφέρεται το διδακτορικό ΕΧΡΗΝ. Για περισσόρερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Σχολής στον σύνδεσμο εδώ.
Limassol Today - 5 00c 2

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης