Limassol Today - Diagwnismos Ltbanner
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣThe Copy Shop: Κρατά τον παλμό στο κέντρο

The Copy Shop: Κρατά τον παλμό στο κέντρο

Δίπλα από την πλατεία Σαριπόλου, στην καρδιά της Λεμεσού, βρίσκεται το “The Copy Shop” του Γιώτη Κυριάκου. Σήμα κατατεθέν για το κέντρο, όχι μόνο για τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ αλλά και για την κοινότητα της Λεμεσού. Είτε μιλάμε για αρχιτέκτονες, είτε γραφίστες, είτε, μέχρι και τον ίδιο τον Δήμο. Η λίστα όσων μπανοβγαίνουν στη συγκεκριμένη επιχείρηση δεν τελειώνει εκεί.

Οι άνθρωποι οι οποίοι κρύβονται πίσω από όλη αυτή τη δουλειά, έχουν όραμα και όρεξη για να κάνουν την πόλη, τόπο ζωντάνιας, προόδου και παραγωγικότητας.

Το CV του έχει ως εξής: Ξεκίνησε το 2007 ως αδερφάκι του καταστήματος «Gifts and Gadgets», το οποίο στεγαζόταν ακριβώς δίπλα. Παρόλο που το μόνο που απέμεινε να θυμίζει το «Gifts and Gadgets» είναι η ταμπέλα που κράτησε ο Γιώτης, μαζί με κάποιο στοκ το οποίο ο ίδιος επιλέγει να ανανεώνει συχνά-πυκνα. Το μικρό copy centre σιγά-σιγά με την πάροδο του χρόνου αναπτύχθηκε σε αυτό που είναι σήμερα. Αυτό φυσικά και δεν έγινε τυχαία. Ήταν αποτέλεσμα της σχέσης και του νοιαξίματος του Γιώτη και της ομάδας εκεί, με την κοινότητα της Λεμεσού.

Κατ’αρχας ας πούμε ότι με το που πατάς πόδι στο μαγαζί, ο οικοδεσπότης σε υποδέχεται με ένα καλημέρα και ένα χαμόγελο που σου φτιαχνει τη μέρα. Μια συμπεριφορά που έγινε φιλοσοφία όλης της ομάδας.

Με τη μουσική να σε διαπερνά λες και βρίσκεσαι σε κλαμπάκι, παίρνεις το καλαθάκι σου από την είσοδο και ξεκινάς να ξεψαχνίζεις τα άπαντα τα οποία σου προσφέρει. Πέρα από τα ψώνια για την κάθε σου ανάγκη αν είσαι επαγγελματίας και θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου, ευχαρίστως να σε εξυπηρετήσουν για εκτυπώσεις επαγγελματικών καρτών, διαφημιστικών φυλλαδίων, αφισών. Ακόμα κι αν θυμήθηκες ό,τι άμεσα πρέπει να εκτυπώσεις κάτι, τελευταία στιγμή, εκεί μπορείς να το έχεις την ίδια κιόλας μέρα στα χέρια σου. Όχι δεν σου λένε. Θα βρουν τη λύση.

Είναι ένα μαγαζί που εντός του βρίσκεις τα πάντα. Από γραφική ύλη, είδη γραφείου, είδη τέχνης καί όσα φανταζεσαι (ή όχι) τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες κάποιου επαγγελματία αλλά και οποιουδήποτε hobbyist. Οι υπηρεσίες και τα όσα προσφέρει το κατάστημα και το εξειδικευμένο του προσωπικό, πάντα με μεράκι και πάντα με καλή διάθεση, είναι ποικίλες. Εννοείται πως εκεί μπορεί να βρει ό,τι χρειάζεται ο κάθε φοιτητής ο οποίος επιπλέον μπορεί να επωφεληθεί και την έκπτωση 10% που παρέχει το κατάστημα καθώς η στήριξη των φοιτητών είναι στάση αρχής για την συγκεκριμένη ομάδα, αναγνωρίζοντας τους ως το πιο ζωντανό κύτταρο της πόλης.

Ο Γιώτης έχει να μοιραστει αμέτρητες περιπτώσεις πελατών για τους οποίους ο ίδιος κι η ομάδα του έκαναν τα αδύνατα-δυνατά να εξυπηρετηθούν, ακόμη και εάν αυτό θα ζήμιωνε το μαγαζί. Πολλοί καλλιτέχνες τον εμπιστεύονται και ακούγοντας τις συμβουλές του στις παραγγελίες τους, έχουν γλιτώσει από περιττά έξοδα. Αυτό (μαζί με όλα τα άλλα) είναι που κάνει τον ίδιο και την ομάδα του, να αναγνωρίζονται από όλους για το φιλότιμο και την αυθεντικότητα τους.

Ο κόσμος για χίλιους και ένα λόγους, έχει αγκαλιάσει, τόσο το copy shop, όσο και τις δράσεις του, ως αναπόσπαστα μέρη της ταυτότητας της πόλης της Λεμεσού. Δράσεις οι οποίες πάντα έχουν ως επίκεντρο την αναδειξη της Λεμεσού και όλων των στοιχείων που θα θέλαμε να τη χαρακτηρίζουν.

Το καταπράσινο δρομάκι του καταστήματος είναι επιμελημένο με αγάπη για να ομορφαίνει το κέντρο της πόλης, ένα θέμα που ακατάπαυστα απασχολεί τον Γιώτη. Το κέντρο της πόλης θέλει κόσμο – και κάπως πρέπει να τα καταφέρουμε να τον προσελκύσουμε. Μετά την ανάπλαση του κέντρου της Λεμεσού πάλεψαν για να φέρουν τον κόσμο στο κέντρο, αλλά οι πολλοί μονόδρομοι και οι πλέον λιγοστοί χώροι στάθμευσης κατέστησαν δύσκολη την πρόσβαση.

Limassol Today - Dsc00546

Εκεί είναι που γεννήθηκε η ιδέα για το “Street Life Festival”, όπως και για το φοιτητικό street party, κατά τη διαρκεια των οποίων κλείνουν οι δρόμοι για τα αυτοκίνητα, και στόχος είναι η γνωριμία και εξερεύνηση του κέντρου της πόλης. Είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ζήσει κανείς το βίωμα ενός αστικού κέντρου απαλλαγμένου από αυτοκίνητα, στην οποία οι άνθρωποι περπατούν, συναντιούνται, έχουν διάδραση, δημιουργούν σχέση. Με την πόλη, τους ανθρώπους, τους εαυτούς τους – ως μέρος του συνόλου. Ένα αστικό event που σε “ξανοίγει”, σε ψυχαγωγεί, σου συστήνει την τέχνη, ειδικά το street art για να αρχίσει κανείς να το εκτιμά για την άγρια, ασυμβίβαστη, ακαλούπωτη και κοινωνική ομορφιά του.

Για τα επιβλητικά murals με graffiti που κοσμούν διάσπαρτα διαφορες γωνιές και έδωσαν επιτέλους προσωπικότητα στους άσχημους τοίχους του κέντρου της παλιας Λεμεσού έχετε να ευγνωμονείτε τη διοργάνωση του “Street Life Festival”.  Ένα αστικό event που έγινε Λεμεσιανός θεσμός και γεμίζει ζωή και μουσική την πόλη.

Το “Street Life Festival” μετά από 13 χρόνια παρουσίας, άφησε ένα τριετές κενό λόγω πανδημίας  και επειδή έχει λείψει στο κοινό του, επιφυλάσσεται να επανέλθει δριμύτερο του χρόνου (2023).

Όσο για το φοιτητικό street party, το οποίο γίνεται σε συνεργασία με το Student Life, φέτος για ακόμη μια χρονιά επιστρεφει στις 21 Σεπτεμβρίου, και οι απανταχού φοιτητές της Λεμεσού, ΤΕΠΑΚ και ιδιωτικών πανεπιστημίων, θα βρουν την ευκαιρία να ξεδώσουν με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Limassol Today - Dsc00525

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης