Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΤο Διοικητικό Δικαστήριο δικαίωσε τον κοινοτάρχη Φοινιού

Το Διοικητικό Δικαστήριο δικαίωσε τον κοινοτάρχη Φοινιού

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους*

Την αναστολή της ισχύος και της εφαρμογής του διατάγματος του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή με το οποίο προχώρησε στην παύση του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Φοινιού Φυλακτή Ηρακλέους, αποφάσισε με δικό το διάταγμα το Διοικητικό Δικαστήριο στο οποίος είχε προσφύγει ο κοινοτάρχης, εναντίον της κυβέρνησης, του Υπουργού Εσωτερικών, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου και του Επάρχου Λεμεσού.

Στην απόφαση του το Δικαστήριο αναφέρει, μεταξύ άλλων, η απόφαση της κυβέρνησης η οποία ήταν εντεταλμένη να εφαρμοστεί από τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου και τον Έπαρχο Λεμεσού, αναστέλλεται μέχρι τις 24 Ιανουαρίου. Με το διάταγμα του το Δικαστήριο, υποδεικνύει στους εγκαλούμενους κρατικούς φορείς ότι αν επιθυμούν να υποβάλουν ένσταση θα πρέπει να ενημερώσουν το Δικαστήριο, πριν την ορισμένη δικάσιμο.

Σε σχετική δήλωση του στο Limassol today ο κοινοτάρχης Φοινιού Φυλακτής Ηρακλέους, χαρακτήρισε το περιεχόμενο του διατάγματος του Διοικητικού Δικαστηρίου απόδειξη «της προσπάθειας τους να σπιλώσουν το όνομα μου και την υπόσταση μου στο χωριό». Τονίζοντας ότι αισθάνεται δικαιωμένος, ο κ. Ηρακλέους ο οποίος, με βάση το διάταγμα του Δικαστηρίου, συνεχίζει και επίσημα να ασκεί τα καθήκοντα του, επισημαίνει ότι «δεν θα μείνουμε εδώ αλλά αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε και παρά πέρα γιατί με αυτή την ενέργεια του ο Υπουργός ταλαιπώρησε αφάνταστα εμένα και τον αντιπρόεδρο αλλά και ολόκληρη την κοινότητα».

Να θυμίσουμε ότι η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών να προχωρήσει στην παύση του κοινοτάρχη, ένα μόλις μήνα πριν την λήξη της θητείας της κυβέρνησης, έγινε με την δικαιολογία ότι υπάρχει δυσλειτουργικότητα του Κοινοτικού Συμβουλίου. Εφαρμόζοντας την υπουργική απόφαση, εκπρόσωπος του Επάρχου, πήγε στο Φοινί με σκοπό να ζητήσει από τον κοινοτάρχη να παραδώσει τα κλειδιά, τα αρχεία και άλλα έγγραφα του Κοινοτικού Συμβουλίου, κάτι όμως που ο ίδιος αρνήθηκε να πράξει έχοντας την υποστήριξη κατοίκων της κοινότητας, συναδέλφων του από γειτονικά χωριά αλλά και βουλευτών της Λεμεσού και άλλων κομματικών αξιωματούχων.

Με την άρνηση του να συμμορφωθεί στο διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών, το οποίο είχε χαρακτηρίσει αυθαίρετο και ετσιθελικό, ο κοινοτάρχης είχε διαμηνύσει στον κ. Νουρή ότι «είμαστε εδώ να για να υπηρετήσουμε το χωριό μας με ανιδιοτέλεια και εντιμότητα όπως μας παρέδωσε την εξουσία ο κόσμος και μόνο με την ψήφο του κόσμου θα παραδώσουμε τα κλειδιά». Υποστήριξε, δε, ότι «το Συμβούλιο ξεκίνησε να μην λειτουργεί σωστά με τον διορισμό δύο μελών από την κυβέρνηση».

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης