Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΒάνδαλοι κτύπησαν Λανίτειο Λύκειο και στο 8ο Δημόσιο Νηπιαγωγείο Λεμεσού

Βάνδαλοι κτύπησαν Λανίτειο Λύκειο και στο 8ο Δημόσιο Νηπιαγωγείο Λεμεσού

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους

Στο στόχαστρο ανεγκέφαλων βρέθηκαν για μια ακόμα φορά σχολικές μονάδες της Λεμεσού, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση τόσο στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς όσο και στην Σχολική Εφορεία.

Μετά την ανάπαυλα του τριημέρου, πηγαίνοντας σήμερα το πρωί στο σχολείο τους, καθηγητές και μαθητές του Λανιτείου Λυκείου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με βανδαλισμούς που προκλήθηκαν προφανώς στο διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά. Τοίχοι γεμάτοι με συνθήματα και άλλες «διακοσμήσεις», πόρτες και άλλος εξοπλισμό και εγκαταστάσεις του σχολείου σπασμένες, είναι μερικά μόνο δείγματα των καταστροφών που άφησαν πίσω τους οι δράστες.

Limassol Today - 1 4

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, όπως εκτιμάται, έγινε και το καταστροφικό κτύπημα και στο 8ο Δημόσιο Νηπιαγωγείο Λεμεσού που βρίσκεται στην περιοχή Ζακακίου. Σε αυτή την περίπτωση, οι δράστες έβγαλαν όλη την μανία τους στο κάψιμο του τεχνητού γρασιδιού και στην καταστροφή διάφορων παιδικών παιχνιδιών.

Limassol Today - 2 4

«Για ακόμη μια φορά ο πολιτισμός έπιασε πάτο όταν κάποιοι ανεγκέφαλοι και πάλι κατέστρεψαν τα δημόσια Εκπαιδευτήρια μας, τα φυτώρια της μάθησης και του πολιτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας, Ντίνος Έλληνας, σχολιάζοντας το νέο περιστατικό, τονίζοντας την ανάγκη «άμεσα να εστιάσουμε τις προσπάθειες μας για να φτιάξουμε χαρακτήρες  και όχι φυλακές και οτιδήποτε άλλο μέτρο». Υπέδειξε, δε, ότι επιβάλλεται, παράλληλα με την μάθηση να δοθεί προτεραιότητα στην ανθρωποκεντρική παιδεία στα σχολεία μας.

Limassol Today - 3 4

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον θα εξυπηρετήσει την ασφάλεια και την προστασία των σχολείων η τοποθέτηση καμερών παρακολούθηση, ο κ. Έλληνα εξέφρασε την αντίθεση του στην εφαρμογή αυτού του μέτρου, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν αποτελεσματικό. Επισημαίνοντας ότι αν κάποιος μπει στο σχολείο με κουκούλα δεν θα μπορεί να αναγνωριστεί και να εντοπισθεί, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας υπέδειξε ότι η λύση στο πρόβλημα θα δοθεί μέσα από την ανθρώπινη φρούρηση.

Limassol Today - 4 2

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, άγνωστοι μπήκαν στους χώρους του Λανιτείου και αφαίρεσαν κομπρεσόρους των κλιματιστικών από τους οποίους αποκόμισαν τα χάλκινα εξαρτήματα, προκαλώντας ζημιές χιλιάδων ευρώ στις σχολικές εγκαταστάσεις. Για τα  νέα περιστατικά  βανδαλισμών ενημερώθηκε και η Αστυνομία η οποία αναζητεί τους δράστες μέσα από το περιεχόμενο κάποιων καταθέσεων αλλά και την αξιολόγηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης