Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗLIMASSOL TODAY«Δεν θα εγκρίνουμε πώληση των F-16 σε Τουρκία»

«Δεν θα εγκρίνουμε πώληση των F-16 σε Τουρκία»

«Αυτό που έχουμε δει είναι μια Τουρκία που απειλεί μια άλλη χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, την Ελληνική Δημοκρατία και την απειλεί χωρίς δικαιολογία, χωρίς αιτία», σημειώνει ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και επαναλαμβάνει τη θέση του ότι δεν θα προχωρήσει σε έγκριση της πώλησης F-16 στην Τουρκία.

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μενέντεζ τόνισε ότι στο μυαλό του «θα ήταν προβληματικό να πουληθεί στρατιωτικό υλικό, όταν η Τουρκία προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες και όταν εκδηλώνει ξεκάθαρα ξανά και ξανά κάποιες από τις προθέσεις της».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η πώληση των F-16 μπορεί να γίνει μόνο αν η Άγκυρα εγκαταλείψει την επιθετική της στάση απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο «όσο και άλλες ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο που είναι αντίθετες στα εθνικά μας συμφέροντα και την εθνική μας ασφάλεια».

O Αμερικανός Γερουσιαστής με αφορμή τη στάση του Στέιτ Ντιπάρμεντ που καλεί τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία να ρίξουν τους τόνους ή να βρουν ένα ειρηνικό τρόπο επίλυσης των διαφορών του, αναφέρει ότι «δεν είναι αποδεκτό αυτό όταν είναι η μία και μόνο η μία πλευρά που επιτίθεται».

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης