Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗLIMASSOL TODAYΦωτογραφίες/Βίντεο: Αυτά είναι τα νέα λεωφορεία που αποκτά η Λεμεσός

Φωτογραφίες/Βίντεο: Αυτά είναι τα νέα λεωφορεία που αποκτά η Λεμεσός

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρίδη, που μίλησε στο Limassol Today, τα 35 από τα 177 λεωφορεία είναι καθαρά ηλεκτροκίνητα και έχουν μήκος 6 μέτρα, εν αντιθέσει με τα υφιστάμενα που το μήκος τους είναι 12 μέτρα.

Εντός Φεβρουαρίου η Λεμεσός θα αποκτήσει 35 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, γεγονός που θα τη καταστήσει σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΜΕΛ, Πέτρο Θεοχαρίδη, μια από τις πλέον ηλεκτροκίνητες πόλεις. Ο στόλος των νέων λεωφορείων που παρουσιάζει αποκλειστικά σήμερα το Limassol Today σε φωτογραφίες και βίντεο, αποτελείται από 35 λεωφορεία ηλεκτροκίνητα, 70 περίπου μικρότερα λεωφορεία, 20 μεγάλα λεωφορεία, 52 λεωφορεία που θα εξυπηρετούν τις ορεινές περιοχές και την επαρχία ολόκληρη εκτός πόλης, ολοκαίνουρια μίνι λεωφορεία που θα συνδέουν τις κοινότητες μεταξύ τους.


«Τα 35 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία των 6 μέτρων θα μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 24 επιβάτες, θα κινούνται σε διαδρομές στον αστικό πυρήνα της πόλης και θα εκτελούν δρομολόγια συνολικού μήκους 2 εκατ. χιλιομέτρων ετησίως, με μηδενικούς ρύπους και με μειωμένο μέχρι και 50% θόρυβο» εξηγεί ο κ. Θεοχαρίδης, προσθέτοντας πως το κόστος συνολογικά ανέρχεται στα 26 εκαττομύρια ευρώ και στόχος της ΕΜΕΛ είναι να αλλάξει ριζικά τις δημόσιες συγκοινωνίες της Λεμεσού.


Ο στόλος των 177 καινούργιων λεωφορείων όπου όλα πλην των 35 μηδενικών ρύπων ηλεκτρικών, θα είναι με κινητήρες τύπου Euro 6, της πιο σύγχρονης συμβατικής αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, θα αρχίσει εντός των επόμενων ημερών το ταξίδι από την Κίνα προς το Λιμάνι Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρίδη, που μίλησε στο Limassol Today, τα 35 από τα 177 λεωφορεία είναι καθαρά ηλεκτροκίνητα και έχουν μήκος 6 μέτρα, εν αντιθέσει με τα υφιστάμενα που το μήκος τους είναι 12 μέτρα. Όπως εξηγεί τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία θα κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης με μηδενικούς ρίπους και σε κάποιους μήνες αναμένεται να φορτίζονται μέσω των ΑΠΕ. Αυτά τα λεωφορεία θα διανύουν μέχρι και 2 εκατομμύρια χλμ στο κέντρο της πόλης. Επιπλέον θα υπάρξουν 70 περίπου μικρότερα λεωφορεία μήκους 9 μέτρων, τα οποία θα κάνουν διαδρομές στην ευρύτερη πόλη της Λεμεσού και τα προάστια, επίσης τύπου Euro.
Επιπλέον στα 20 ανέρχονται τα μεγάλα λεωφορεία που θα πραγματοποιούν διαδρομές από το παραλιακό μέτωπο Αγίου Τύχωνα μέχρι το My Mall Limassol και το νέο λιμάνι. Τέλος 52 λεωφορεία θα εξυπηρετούν τις ορεινές περιοχές και την επαρχία ολόκληρη εκτός πόλης. Από τα 52 λεωφορεία μήκους εννέα μέτρων, τα 27 είναι ολοκαίνουρια μίνι λεωφορεία που θα συνδέουν τις κοινότητες μεταξύ τους. Συνολικά 7,2 εκ. χλμ θα εκτελούνται από τις δημόσιες συγκοινωνίες στη Λεμεσό.

Λεωφορεία για όλους


Ο νέος στόλος των λεωφορείων θα περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις, μεταξύ των οποίων WiFi, usb θύρα για φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και τηλεόραση. Επίσης όλα ανεξαιρέτως θα είναι προσβάσιμα σε άτομα ΑμεΑ και θα έχουν ηχητική και οπτική σήμανση για βοήθεια ατόμων με απώλεια ακοής ή όρασης. Στους επόμενους μήνες προγραμματίζεται όπως 60 λεωφορεία περίπου, έχουν βάσεις μεταφοράς ποδηλάτων, ενώ σε μεγάλο αριθμό στάσεων -πέραν των 100-, θα τοποθετηθούν πινακίδες ζωντανής πληροφόρηση για το που βρίσκονται τα λεωφορεία. Να σημειωθεί ότι θα ετοιμαστεί από την ΕΜΕΛ εφαρμογή για κινητά με την οποία θα μπορεί ο επιβάτης να πάρει οδηγίες για την πιο κοντινή στάση, καθώς και άλλες λεπτομέρειες που θα αφορούν την διαδρομή που θα επιλέξει.


Η ΕΜΕΛ, τονίζει ο κ. Θεοχαρίδης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα ΑμεΑ και γι’ αυτόν το λόγο γίνεται εξιδεικευμένη έρευνα για τη Λεμεσό σε συνεργασία με την εταιρία ερευνών IMR του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για να διαπιστωθούν οι εξιδεικευμένες ανάγκες στις δημόσιες μεταφορές ατόμων με οποιαδήποτε προβλήματα, ώστε να προσφερθούν επιπλέον υπηρεσίες.


Τι θα γίνουν τα παλιά


Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ο κ. Θεοχαρίδης, τα περισσότερα από τα υφιστάμενα λεωφορεία θα αποσυρθούν και όσα είναι σε καλή κατάσταση θα χρησιμοποιηθούν για να μεταφέρουν μαθητές

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης