Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝH Mεσόγειος αποτελεί "hot spot" κλιματικής κρίσης λέει η Δρ Ξ. Λοϊζίδου

H Mεσόγειος αποτελεί “hot spot” κλιματικής κρίσης λέει η Δρ Ξ. Λοϊζίδου

H Mεσόγειος αποτελεί “hot spot” της κλιματικής κρίσης, ζούμε σε συνθήκες κλιματικού χάους και μια από τις πολύ σημαντικές μας άμυνες είναι το πράσινο, ανέφερε η Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ Δρ. Ξένια Λοϊζίδου.

Σε δηλώσεις της στο πλαίσιο της δεντροφύτευσης σε πάρκο επί της οδού Αχαρνών στη Γεροσκήπου η Δρ. Λοϊζίδου ανέφερε πως ιδιαίτερα το αστικό πράσινο είναι σημαντικό γιατί ενισχύει το αμυντικό σύστημα της πόλης μας για να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους του κλιματικού χάους. Είναι ακόμη, όπως είπε, σημαντικό για την αστική βιοποικιλότητα.

Επιπρόσθετα η Δρ. Λοϊζίδου εξέφρασε την ελπίδα η εκδήλωση αυτή με τον Δικηγορικό Σύλλογο της Πάφου, τον Δήμο Γεροσκήπου και το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ,  να γίνει παράδειγμα, για να ξαναπρασινίσουν οι πόλεις μας.

Πρόσθεσε πως για την αστική φύτευση πρέπει να χρησιμοποιούνται φυτά που να είναι ανθεκτικά στις τοπικές συνθήκες, όπως οι μουριές και οι αρτιματιές.

Η ΑΚΤΗ και ο Δήμος Γεροσκήπου προσπαθούν να αναβιώσουν τη φύτευση αυτών των δέντρων, συνέχισε,  καθώς και διαφόρων άλλων ενδημικών φυτών που αντέχουν στις σκληρές συνθήκες της Κύπρου και στις σκληρές συνθήκες του κλιματικού χάους.

Ο Δημαρχεύων Γεροσκήπου, Κυριάκος Χατζηβασίλης, σημείωσε πως ο Δήμος Γεροσκήπου στα πλαίσια της πολιτικής του για μια πιο πράσινη πόλη προχωρά στη δεντροφύτευση ακόμη ενός ανοικτού χώρου για την δημιουργία πάρκου.

Γνωρίζουμε όλοι μας  ότι η συνεχής αποψήλωση του πλανήτη μας από το πράσινο αλλά και γενικά η επιβάρυνση του περιβάλλοντος  μας δημιουργεί την υποχρέωση να προχωρούμε στην ανάπτυξη του πρασίνου είπε ο κ. Χατζηβασίλης, προσθέτοντας πως, ως εκ τούτου, σε συνεργασία με διάφορους φορείς οργανισμούς το πράττουν ως τοπική αρχή  για την ευημερία και την  ποιότητα της ζωής των ανθρώπων και ειδικότερα των δημοτών της Γεροσκήπου.

Ευχαρίστησε  τον Δικηγορικό Σύλλογο Πάφου για τη συνεργασία  με  το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ ούτως ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα ακόμη πνεύμονα πρασίνου, έναν χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας ιδιαίτερα των παιδιών. Σκοπός του Δήμου είναι να συνεχίσει αυτό το πρόγραμμα, κατέληξε.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Σύλλόγου Πάφου Σάββας Ζανούπας ευχαρίστησε τον Δήμο Γεροσκήπου αλλά και το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ για την προσπάθεια για την αναβάθμιση του χώρου, δημιουργώντας ακόμη ένα πάρκο το οποίο θα αποτελεί καταφύγιο για τους πολίτες αλλά και για τα παιδιά της περιοχής.

Στόχος μας η αναβάθμιση της ποιότητα ζωής  μικρών και μεγάλων ώστε να  αποτελέσει ένα καταφύγιο, κατέληξε.

Powered by agriplant

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης