Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΜέτρα και δράσεις για αντιμετώπιση μολυσματικών κουνουπιών από Υπ. Υγείας

Μέτρα και δράσεις για αντιμετώπιση μολυσματικών κουνουπιών από Υπ. Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας καλεί τους πολίτες να περιορίσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό, εντός της οικίας τους και όλων των άλλων ιδιόκτητων χώρων, πιθανές εστίες εκκόλαψης κουνουπιών.

Με σχετική ανακοίνωσή πληροφορεί το κοινό ότι οι δράσεις για αντιμετώπιση των κουνουπιών του είδους Aedes aegypti και Aedes albopictus σε Λάρνακα και Λεμεσό αντίστοιχα, συνεχίζονται και εντατικοποιούνται λόγω κυρίως των καιρικών συνθηκών, οι οποίες αυτή την εποχή καθίστανται ευνοϊκότερες για την εμφάνιση τους.

Σημειώνει ότι η Υγειονομική Υπηρεσία σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές και άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες/Φορείς έχουν καταρτήσει σχέδιο δράσης για τη μείωση των εστιών ανάπτυξης των υπό αναφορά ειδών το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει από πόρτα σε πόρτα διαφώτιση/ενημέρωση κοινού, οριοθέτηση και παρακολούθηση σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, ακμαιοκτονίες και προνυμφοκτονίες σε υποστατικά τόσο του δημοσίου όσο και σε ιδιωτικούς χώρους καθώς και σχέδιο παρακολούθησης με την τοποθέτηση παγίδων και έλεγχο στα λιμάνια και αεροδρόμια αλλά και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων.

Απαραίτητη, σημειώνει, είναι η συνεργασία όλων των κατοίκων στις αναφερόμενες πόλεις, καθώς οι εστίες εκκόλαψης του είδους (μικρές τεχνητές συλλογές νερού), βρίσκονται κυρίως εντός των ιδιόκτητων κατοικιών ή άλλων επαγγελματικών χώρων. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι πήλινα δοχεία, δοχεία συλλογής νερού, ανοικτές δεξαμενές, σιντριβάνια, κονσερβοκούτια και άλλα τενεκεδάκια γεμάτα με βρόχινο νερό, ανθοδοχεία, σπασμένα μπουκάλια, εγκαταλελειμμένα (μεταχειρισμένα) ελαστικά οχημάτων, βουλωμένες υδρορροές, κουφάλες δέντρων και κάθε άλλο τεχνητό υλικό/αντικείμενο που μπορεί να συγκρατήσει μικρή ποσότητα (2-3cm.) νερού.

Με βάση τα πιο πάνω καλείται ο κάθε πολίτης να περιορίσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό, εντός της οικίας του και όλων των άλλων ιδιόκτητων χώρων, τις πιο πάνω πιθανές εστίες εκκόλαψης κουνουπιών, τονίζει η ανακοίνωση.

Powered by agriplant

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης