Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΟλοκληρώνεται η 9η Υπουργική Σύνοδος για το Περιβάλλον στην Ευρώπη της UNECE

Ολοκληρώνεται η 9η Υπουργική Σύνοδος για το Περιβάλλον στην Ευρώπη της UNECE

Με την υιοθέτηση των συμπερασμάτων, ολοκληρώνεται σήμερα η 9η Υπουργική Σύνοδος για το Περιβάλλον στην Ευρώπη, της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE), με τίτλο «Κυκλική οικονομία, αειφόρος τουρισμός και εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη». Η Σύνοδος πραγματοποιείται στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ».

Κατά τη σημερινή μέρα αναμένεται να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των διαφόρων θεματικών συνόδων που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες δύο ημέρες και να υιοθετηθούν από τους συνέδρους.

Οι εργασίες της Συνόδου της UNECE ανέδειξαν τις προηγούμενες μέρες την ανάγκη για διεθνή συνεργασία και συντονισμό για το περιβάλλον.

Μεταξύ άλλων, υιοθετήθηκε Υπουργική Δήλωση και το πλαίσιο για τη μελλοντική εφαρμογή της Στρατηγικής της UNECE για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ) από το 2021 έως το 2030.

Επίσης Υπουργοί Παιδείας από χώρες της Μεσογείου και αξιωματούχοι διαφόρων φορέων και οργανισμών που ασχολούνται με το περιβάλλον συζήτησαν και υιοθέτησαν την Πέμπτη το απόγευμα το Σχέδιο Δράσης για την ΕΑΑ στο πλαίσιο της Μεσογειακής Στρατηγικής.

Επιπλέον Υπουργοί και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών συζήτησαν για την πράσινη οικονομία και βιώσιμες υποδομές. Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στην ανάγκη για σχεδιασμό που να λαμβάνει υπόψη τον αντίκτυπο στο περιβάλλον κάθε υποδομής, πριν την κατασκευή της.

Ακόμα στο πλαίσιο της Συνόδου ανακοινώθηκε ο τέταρτος κύκλος ανασκόπησης περιβαλλοντικής απόδοσης της UNECE.

Η Σύνοδος στην οποία μετέχουν περί τους 70 υπουργούς και εκατοντάδες σύνεδροι θεωρείται εξαιρετικής σημασίας για την αειφόρο περιβαλλοντική ανάπτυξη, καθότι οι διακηρύξεις της αποτελούν, διαχρονικά, σημείο αναφοράς για τη διαμόρφωση των σχετικών εθνικών πολιτικών των χωρών που συμμετέχουν.

Powered by agriplant

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης