Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠαλιά εργοστάσια της Σουηδίας γίνονται στέγες και θέσεις εργασίας για χιλιάδες

Παλιά εργοστάσια της Σουηδίας γίνονται στέγες και θέσεις εργασίας για χιλιάδες

Το Royal Seaport της Στοκχόλμης, που απέχει 10 λεπτά με το ποδήλατο από το κέντρο της πόλης, πρόκειται να γίνει η μεγαλύτερη αστική ανάπτυξη της Σουηδίας, με 12.000 νέα σπίτια και 35.000 θέσεις εργασίας.

Μέχρι το 2011, ωστόσο, η περιοχή στέγαζε ένα παλαιό κτίριο εργοστασίου και κατεστραμμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Στο πλαίσιο του πολεοδομικού σχεδιασμού της, η πόλη της Στοκχόλμης αποφάσισε να ανακατασκευάσει την περιοχή για να παρέχει βιώσιμη στέγαση στους υφιστάμενους και μελλοντικούς κατοίκους, αναφέρει δελτίο Τύπου του Προγράμματος Περιβάλλοντος των ΗΕ.

Εκτός από το κλείσιμο των εργοστασίων αερίου, θα απομακρυνθούν τα βαρέα μέταλλα και οι επικίνδυνες χημικές ουσίες και το πλάνο προνοεί για δημιουργία ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων.

Όλα τα κτίρια πριν γκρεμιστούν, που είναι η ύστατη λύση, διερευνάται κατά πόσο μπορούν να αναπαλαιωθούν και να μετατραπούν σε κάτι άλλο, για εξοικονόμηση κόστους.

Η νέα ανάπτυξη προωθεί τις πράσινες κατασκευαστικές πρακτικές, την παραγωγή βιοαερίου από υπολείμματα τροφίμων, τα ηλεκτρικά οχήματα, την σύνδεση με νέα γραμμή τραμ, ισχυρό σύστημα ανακύκλωσης και πολλά άλλα.

Το Royal Seaport είναι επίσης η ιδανική βάση δοκιμών για τη φιλοδοξία της Στοκχόλμης να είναι απαλλαγμένη από ορυκτά καύσιμα έως το 2040.

Powered by agriplant

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης