Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠιάσαμε το City Friends Club εν δράσει

Πιάσαμε το City Friends Club εν δράσει

Το Σάββατο που μόλις πέρασε, στις 2 Απριλίου, το City Friends Club αρματώθηκε με σακούλες, μπότες και καλή διάθεση για να καθαρίσει την περιοχή Γερμασόγειας. Η φιλοσοφία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης είναι το αδιαμφισβήτητο ανθρώπινο δικαίωμα σε μια πόλη καθαρή, χωρίς σκουπίδια. Μια καθαρή πόλη είναι καθρέφτης των ίδιων των πολιτών και αυτό έχει ως στόχο ο οργανισμός.


Το πιλοτικό τους πρόγραμμα για καθημερινό καθαρισμό των δρόμων της Λεμεσού ξεκίνησε από το δήμο Γερμασόγειας, τον πρώτο Δήμο της μητροπολιτικής Λεμεσού με τον οποίο έχουν συνάψει συνεργασία. Η ομάδα της CFC κάθε μέρα καθαρίζει και ένα νέο σημείο του Δήμου, ανεβαίνοντας δυτικά προς το εσωτερικό της Γερμασόγειας. Σημείο εκκίνησης ήταν η τουριστική περιοχή της Γερμασόγειας, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν πολλά σκουπίδια παντού. Σκουπίδια, που όσο τα μαζεύεις τόσο εμφανίζονται με τα πράγματα να γίνονται πολύ άσχημα πολύ γρήγορα!


Η ομάδα της City Friends Club ακολουθεί συγκεκριμένες οδηγίες. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού, ταξινομούνται όλα όσα έχουν μαζέψει σε PMD και ογκώδη απορρίμματα. Μετά τα απόβλητα PMD μεταφέρονται στην Greenpak, με την οποία συνεργάζονται, για περαιτέρω επεξεργασία. Τα ογκώδη απορρίμματα διαχωρίζονται στο χώρο περισυλλογής και αργότερα, την ίδια ημέρα, μεταφέρονται σε σταθμούς διαλογής. Ό,τι απομένει – που συνήθως είναι πολύ λίγο υλικό – το συλλέγουν στις σακούλες και το αποθέτουν σε Χ.Υ.Τ.Α.

Πέρα από την καθημερινή της περιπολία, η ομάδα της CFC καθαρίζει και πάρκα της πόλης από διάφορων ειδών οργανικά απόβλητα όπως φύλλα και χόρτα. Δυστυχώς όπως οι ίδιοι διαπίστωσαν είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία αφού η κατάσταση στην οποία βρίσκουν τα πάρκα είναι άθλια. Βάζουν όλα τα οργανικά απόβλητα σε βιοδιασπώμενες τσάντες τις οποίες αργότερα τοποθετούν σε προκαθορισμένα σημεία κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμο για να τα μαζέψουν.

“Μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει κάτι που δεν περίμενα. Οι εργασίες προχωρούν κανονικά και το αποτέλεσμα είναι ήδη ορατό! Έχουμε μια εξαιρετική ομάδα που εργάζεται μαζί και αρμονικά. Κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε κάποια μικρά προβλήματα τα οποία επιλύουμε άμεσα! “

Ναταλία, Επιχειρησιακή Διευθήντρια

Η συλλογή αποβλήτων στην Κύπρο δεν είναι από μόνη της εύκολη υπόθεση, αλλά αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο της αλυσίδας διαχείρισης αποβλήτων. Η μέχρι στιγμής μικρή ομάδα αποτελείται από απορριμματοφόρα με διαφορετικό όγκο εμπορευματοκιβωτίου με και χωρίς πρέσα, φορτηγό ανατρεπόμενο με και χωρίς γερανό, φορτηγό παραλαβής με γερανό και φορτηγάκι. Τα ειδικά φορτηγά του CFC από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή διατηρούν τους δρόμους της πόλης μας καθαρούς. Μέχρι το τέλος του έτους, σχεδιάζουν να επεκτείνουν την ομάδα.

Ακολουθήστε το City Friends Club: Instagram | Facebook

Powered by agriplant

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης