Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤο διασημότερο λιοντάρι του Χόλιγουντ σε ευθανασία

Το διασημότερο λιοντάρι του Χόλιγουντ σε ευθανασία

Το πιο διάσημο ορεινό λιοντάρι της περιοχής του Λος Άντζελες, ένα ηλικιωμένο άγριο αρσενικό αιλουροειδές που περιφερόταν γύρω από το πάρκο Γκρίφιθ, υποβλήθηκε σε ευθανασία το Σάββατο.

Για χρόνια, ήταν γνωστό ότι τριγυρνούσε γύρω από την γνωστή πινακίδα “Hollywood” στην πλαγιά του λόφου που ήταν ορατή σε μεγάλο μέρος του Λος Άντζελες.

Κέρδισε το παρατσούκλι ‘το αιλουροειδές του Χόλιγουντ’ και εκτιμάται ότι ήταν 11 ετών. Το επίσημο του όνομα ήταν P-22.

Ειδικοί της άγριας ζωής αποφάσισαν νωρίτερα αυτό το μήνα να το υποβάλουν σε ευθανασία καθώς παρουσίαζε αλλόκοτη συμπεριφορά και γιατί κτυπήθηκε από όχημα. Κτηνίατροι που εξέτασαν το λιοντάρι εντόπισαν μεγάλο τραύμα στο κεφάλι, το δεξί μάτι και τα εσωτερικά του όργανα.

Limassol Today - Hollywood Lion

Οι ειδικοί βρήκαν επίσης υποκείμενα προβλήματα υγείας, όπως μη αναστρέψιμη νεφρική νόσο, χρόνια απώλεια βάρους, εκτεταμένη παρασιτική λοίμωξη του δέρματος σε ολόκληρο το σώμα και εντοπισμένη αρθρίτιδα.

Limassol Today - Image 5 1

Το πάρκο Γκρίφιθ όπου το λιοντάρι P-22 έζησε για ίσως μια δεκαετία, περιβάλλεται από αυτοκινητόδρομους και αστική εξάπλωση. Είναι ένα απομονωμένο κομμάτι της φύσης έκτασης 23 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Μια σελίδα στο Facebook προς τιμήν του λιονταριού έχει περισσότερους από 20.000 ακόλουθους.

Limassol Today - Image 5

Powered by agriplant

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης