Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΠΡΟΣΩΠΑΕβίτα Σιηττή: Ο χορός δίνει μηνύματα για την διαφορετικότητα και την μοναδικότητα...

Εβίτα Σιηττή: Ο χορός δίνει μηνύματα για την διαφορετικότητα και την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου

“Είναι όμορφο πιστεύω τα παιδιά της σχολής μου να ξέρουν ότι χορεύοντας για αυτά τα παιδιά, εκπληρώνουν και μια τους ευχή”. Εξηγεί στο LimassolToday η Εβίτα Σιηττή, δασκάλα χορού, σε συνέντευξη που μας παραχώρησε, τονίζοντας ότι ο φιλανθρωπικός χαρακτήτας των παραστάσεων της αφορά εξ’ ολοκλήρου παιδιά για τα παιδιά.

Η Εβίτα Σιηττή μίλησε στο LimassolToday αναφέροντας αρχικά, πώς δημιουργείται μια χορευτική παράσταση από την σύλληψη μέχρι το τελικό αποτέλεσμα και το επίπεδο δυσκολίας, την πηγή έμπνευσης της αλλά και την φιλοσοφία πίσω από τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα που έχουν οι παραστάσεις της και τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσω αυτών. Τέλος, μας μίλησε για την φετινή χορευτική παράσταση που ανεβάζει και ανυπομονούμε όλοι να παρακολουθήσουμε!

Συνέντευξη στην Αλίκη Καρυδά

Αγαπητή Εβίτα, η αγάπη σου για τον χορό πότε γεννήθηκε;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου! Από τα 5 μου χρόνια ξεκίνησα το μπαλέτο και από τότε θυμάμαι την μητέρα μου να μου λέει ότι θα γίνω δασκάλα χορού και ότι θα χτίζαμε τη σχολή χορού μου πάνω από το πατρικό μου. Σιγά σιγά αυτό ξεκίνησε να δουλεύεται μέσα μου και έγινε το πάθος μου, ο έρωτάς μου, η αδυναμία μου. Ήξερα από πολύ μικρή τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω. Αφού τελείωσα το σχολείο συνέχισα τις σπουδές μου στην Αθήνα, στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού “Δέσποινας Γρηγοριάδου” από όπου και αποφοίτησα.

Πόσο δύσκολο ήταν να δημιουργήσεις μια σχολή χορού από το μηδέν μόνη σου;

Μόνη μου δεν υπήρξα ποτέ! Είχα πάντα το πιο δυνατό στήριγμα, τους γονείς μου και τον αδελφό μου, που πάντα πίστευαν σε εμένα. Αρχικά είχα ανοίξει ένα μικρό στούντιο όπου εκεί ξεκίνησα, θυμάμαι, με 3 παιδιά το 2009. Αυτό σιγά σιγά αναπτυσσόταν και έτσι άρχισα τις πρώτες μου παραστάσεις χορού. Μετά από 11 χρόνια δουλειάς είχε φτάσει ο καιρός να υλοποιήσω το όνειρο που είχα από τα 5 μου χρόνια. Έχτισα την δική μου σχολή χορού όπως ακριβώς την ονειρευόμουν! Δυστυχώς, η περίοδος που ήμουν έτοιμη για την έναρξη της χορευτικής χρονιάς ήρθε η πανδημία του COVID-19, κλείσαμε και έτσι μετά από 2 χρόνια κάναμε την επανέναρξή μας.

Τι χορούς διδάσκεις;

Διδάσκω Μπαλέτο, Σύγχρονο, Modern jazz και hip-hop.

Πώς προέκυψε η ιδέα για την υλοποίηση της παράστασης “Encanto”;

Μέσα στην οικογένεια μου, στους φίλους μου και στους συγγενείς μου υπάρχουν πολλά παιδιά. Από αυτά άκουσα να λένε για αυτή την ταινία. Μου κίνησε το ενδιαφέρον και έτσι αποφάσισα να την δω. Τότε ήταν που είπα αυτή είναι η επόμενη παράσταση μου! Γεμάτη χρώμα, μαγεία, φανταστικούς χαρακτήρες. Ό,τι ακριβώς χρειαζόμασταν όλοι μετά από όσα περάσαμε εν καιρώ πανδημίας.

Οι παραστάσεις σου τι είδους χορούς περιλαμβάνουν; Έχεις μικρές προσθήκες κάποιου είδους θεάτρου;

Στις παραστάσεις μου, μου αρέσει να έχω όλα τα είδη χορού που διδάσκω και επιπλέον Breakdance. Μεγάλη αγάπη ήταν το θέατρο αλλά και το musical theatre κάτι το οποίο θα ήθελα να εκπληρώσω επαγγελματικά για αυτό και στις παραστάσεις μου, μου αρέσει να προσθέτω αυτό το είδος που συνδυάζει το χορό με το θέατρο!

Τα κλασικά παραμύθια αποτελούν πηγή έμπνευσης σου;

Δεν θα έλεγα ότι εμπνέομαι μόνο από τα κλασσικά παραμύθια. Αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία κάθε παράστασής μου είναι να με αγγίζει στην ψυχή. Να μου προκαλεί συναισθήματα γιατί όπως και να το κάνουμε ο χορός είναι τρόπος έκφρασης, είναι η κρυμμένη γλώσσα της ψυχής.

Πόσο χρόνο χρειάζεται και ποιες είναι οι δυσκολίες για να ολοκληρωθεί μια παράσταση;

Αφού ανοίξει η κουΐντα του θεάτρου, την ημέρα της παράστασης, ο θεατής βλέπει το τελικό αποτέλεσμα. Πίσω από όλο αυτό που δεν ξέρει είναι η δουλεία ενός χρόνου. Δηλαδή, πριν από ένα χρόνο δημιουργήθηκε η ιδέα. Στην πορεία έπρεπε να βρω τις μουσικές που ταίριαζαν στο θέμα και να κάνω την διανομή των ρόλων. Στην συνέχεια δημιούργησα τις χορογραφίες και ξεκινήσαμε την εξάσκηση. Αργότερα είχα την συνάντησή μου με το σκηνογράφο έτσι ώστε να συμπληρώσει όλες τις ιδέες μου με το σκηνικό του, αλλά και με την δημιουργό κοστουμιών για το κάθε γκρουπ. Έπειτα η συνάντηση μου με τον ηχολήπτη και η ηχογράφηση των αφηγήσεων. Ο συντονισμός των πολύωρων προβών κτλ. Ό,τι αφορά εκείνη την ημέρα περνάει από την δική μου έγκριση.

Limassol Today - 69946809 10162052241655648 4363274799472967680 N

Ποια είναι η φιλοσοφία σου πίσω από τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα που έχουν οι παραστάσεις;

Όλες οι παραστάσεις μου έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τα έσοδα δίνονται πάντα σε ιδρύματα ή συνδέσμους τους οποίους αφορούν παιδιά. Είναι όμορφο πιστεύω τα παιδιά της σχολής μου να ξέρουν ότι χορεύοντας για αυτά τα παιδιά, εκπληρώνουν και μια τους ευχή. Παιδιά τα οποία ίσως να έχουν την ίδια ηλικία με αυτά, αλλά με όχι τόσες ευκολίες και με το πιο πολύτιμο δώρο την υγεία.

Κάθε φορά τι μηνύματα θες να περνάς στο τέλος κάθε παράστασης;

Μου αρέσει η κάθε παράσταση που ανεβάζω στο τέλος να δίνει μηνύματα για την διαφορετικότητα και την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, για την τόνωση της αυτοπεποίθησης, για την πίστη μας και την εκτίμηση σε καθετί που συμβαίνει στη ζωή μας και βεβαίως στην μαγεία.

Πότε είναι η παράσταση σας;

Η παράστασή μας είναι την 1η Ιουλίου στις 20:00 στο θέατρο Ριάλτο και σας προσκαλούμε όλους μικρούς και μεγάλους!!

Limassol Today - 354246762 740731998053720 8227817390226493834 N

Powered by lanitis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης