Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΠΡΟΣΩΠΑΚωνσταντίνος Πρωτοπαπάς: “Ο Λαϊκός Πολιτισμός ενώνει τα παιδιά”

Κωνσταντίνος Πρωτοπαπάς: “Ο Λαϊκός Πολιτισμός ενώνει τα παιδιά”

“Το Φεστιβάλ θέλει να δώσει το μήνυμα της συνύπαρξης των παιδιών μέσω του Λαϊκού πολιτιστικού χορού”

Σηκώνει αυλαία σήμερα 21 Ιουνίου η 16η Διεθνής Παιδική Χορευτική Συνάντηση από τον Λαογραφικό Όμιλο Λεμεσού με την συμμετοχή παιδικών χορευτικών ομάδων από έξι χώρες. Ο Κωνσταντίνος Πρωτοπαπάς μίλησε στο LimassolToday αναφέροντας τι είναι ο θεσμός αυτός ο οποίος φέτος κλείνει 30 χρόνια ζωής.

Συνέντευξη στην Αλίκη Καρυδά

Από πότε καθιερώθηκε ο πετυχημένος αυτός θεσμός;

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού διοργανώνει τη Διεθνή Παιδική Χορευτική Συνάντηση από το 1993 συμπληρώνοντας φέτος 30 χρόνια ζωής αυτού του θεσμού πλέον.

Ποιες χώρες συμμετέχουν;

Έχουμε συμμετοχές από τον Πολιτιστικό Όμιλο Κρεμαστής Ρόδου “Η Πρόοδος”, το παιδικό χορευτικό συγκρότημα “Wronki” από την Πολωνία, το Παιδικό Χορευτικό Συγκρότημα “Mika Patrauskas” της Σχολής Καλλιτεχνών του Kaunas της Λιθουανίας, το Γεωργιανό Χορευτικό Συγκρότημα «Ρωμιοσύνη», το Παιδικό Χορευτικό Συγκρότημα «ΝΑΝΟΡ» από την Αρμενία και από την Κύπρο, τον Πολιτιστικό, Χορευτικό Όμιλο Λεμεσού «Διόνυσος», το Συγκροτήμα των Αποδήμων και του Πολιτιστικού Ομίλου Πελενδρίου, του Θ.Ο.Ι. Κυπερούντας, καθώς και τα παιδιά τουΛαογραφικού Ομίλου Λεμεσού.

Πότε και πού ξεκινάει το 16ο Χορευτικό Λαογραφικό Φεστιβάλ;

Η Επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Ύψωνα την Τετάρτη 21 Ιουνίου στην πλατεία Μάριος Τόκας στον Ύψωνα. Οι παραστάσεις συνεχίζονται την Παρασκευή 23 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πελενδρίου σε συνεργασία του Κοινοτικού Συμβουλίου και του Συνδέσμου Αποδήμων Πελενδίου και το Σάββατο 24 Ιουνίου στο Νέο Αμφιθέατρο Κυπερούντας με την συνεργασία Θ.Ο.Ι και Κέντρου Νεότητας Κυπερούντας.

Πότε είναι η τελετή λήξης;

Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου, ημέρα Δευτέρα, στην κυκλική αποβάθρα του Μόλου Λεμεσού σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού.

Ποιες είναι οι δραστηριότητες οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του φεστιβάλ;

Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν για τρεις μέρες σε Κοινότητα της περιοχής του Τροόδους με κύριο στόχο την γνωριμία με τον Λαϊκό Πολιτισμό που πρεσβεύει η κάθε ομάδα.

Τι μηνύματα δίνει το φεστιβάλ;

Το Φεστιβάλ θέλει να δώσει το μήνυμα της συνύπαρξης των παιδιών μέσω του χορού και ειδικά του Λαίκού Πολιτιστικού χορού. Το slogan μας είναι “Ο Λαϊκός Πολιτισμός ενώνει τα παιδιά”.

Limassol Today - ΑΦΙΣΑ

Powered by lanitis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης