Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΠΡΟΣΩΠΑΗ πιο cool έκθεση στο κέντρο της Λεμεσού

Η πιο cool έκθεση στο κέντρο της Λεμεσού

Claroplants: H πράσινη έκθεση στα σπλάχνα της πόλης. Τι είναι αυτό το brand και αυτό το concept που τρέχει αυτές τις μέρες στο Ζικ-Ζακ; Οι εμπνευστές και δημιουργοί, Μελίνα Γαλάτη και o Jose Luis Falco Moya, απαντούν κι εξηγούν στο Limassol Today, πως τα ίδια τα φυτά μας μπορούν να γίνουν και τα έργα τέχνης μας μέσα στο σπίτι!

Τι είναι το Claroplants;

Η Claroplants προτείνει ένα νέο τρόπο καλλιέργειας και παρουσίασης φυτών χωρίς χώμα (υδρόφυτα) κάνοντας τα να ξεχωρίζουν ως κεντρικά στοιχεία του σπιτιού.

Η ιδέα- Πώς προέκυψε ο σχεδιασμός του Claro;

Μένοντας χρόνια στο Μιλάνο, μέσα σε μικροσκοπικά διαμερίσματα, νιώθαμε την ανάγκη να φέρουμε ένα κομμάτι της φύσης μέσα στο σπίτι μας. Έτσι ξεκινήσαμε να μεγαλώνουμε φυτά σε υδροπονία σχεδόν στο κάθε ράφι του σπιτιού μας. Τα φυτά σε υδροπονία μεγαλώνουν μέσα σε βάζα με νερό, στο οποίο προστίθενται τα απαραίτητα συστατικά. Το 2017 , όταν μετακομίσαμε στην Κύπρο, τα υδροπονικά φυτά μας πολλαπλασιάστηκαν αρκετά (λόγω του ιδανικού κλίματος) και τότε σχεδιάσαμε το Claroplants.

Η έμπνευση

Η έντονη ηλιοφάνεια, το νερό και τα ευχάριστα χρώματα και σκιές που δημιουργούνται από τον καθαρό ουρανό της Κύπρου, μας έδωσαν την έμπνευση να δημιουργήσουμε ένα απλό και παιχνιδιάρικο αξεσουάρ για τα φυτά που μεγαλώνουν στο νερό. Το Claroplants είναι ένας δίσκος φτιαγμένος από διάφανο ακρυλικό. Ακουμπώντας το πάνω σε οποιοδήποτε ποτήρι η βάζο με νερό, γίνετε το στήριγμα για οποιοδήποτε φυτό η σπόρο θέλετε να μεγαλώσετε στο νερό.

Ποιός ο σκοπός σας;

Ο κόσμος των φυτών και των σπόρων είναι μαγικός. Η καλλιέργεια φυτών από σπόρους μας συνδέει με τον κύκλο της ζωής και την άπειρη ικανότητα της φύσης να εκπλήσσει και να μας κάνει να την απολαμβάνουμε. Η πράξη της φύτευσης και της παρακολούθησης ταυτόχρονα του φυτού και των ρίζων να μεγαλώνουν είναι μια γειωτική και ταπεινωτική εμπειρία που τροφοδοτεί τη ψυχή μας.


Σας προσκαλούμε σε μια εμπειρία αναγνώρισης της φύσης και ανακάλυψης της μαγείας των σπόρων και των φυτών σε υδροπονική καλλιέργεια.

Φωτογραφίες της Σκεύης Λαού
Χώρος: Λιλιπού
Zik Zak street, 3036 , Limassol
Exhibition: The Seed-ee collection 5th-14th May
Opening hours:
Mon, Tue, Thu, Fri 4pm-7pm
Sat 10am-2pm
Will be open also on Sunday 14/5 from 4pm-7pm

Powered by lanitis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης