Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗSCI-TECHΕΠΙΣΤΗΜΗΔραστηριότητες στην Κύπρο για την Ημέρα Αστεροειδών

Δραστηριότητες στην Κύπρο για την Ημέρα Αστεροειδών

Η Ημέρα Αστεροειδών πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 30 Ιουνίου, επέτειος του συμβάντος της Τουνγκούσκα στη Σιβηρία, της μεγαλύτερης έκρηξης εξαιτίας αστεροειδών που καταγράφηκε στην σύγχρονη ιστορία.

Σύμφωνα με το Κίτιον Πλανητάριο Αστεροσκοπείο, οι ετήσιες δραστηριότητες της Ημέρας Αστεροειδών του Asteroid Foundation θα επιστρέψουν στο Λουξεμβούργο από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου. Οι επιβεβαιωμένοι προσκεκλημένοι περιλαμβάνουν τους αστροναύτες της NASA, Steve Smith και Ed Lu, ο αστροναύτης της ESA Michel Tognini, ο κοσμοναύτης Dorin Prunariu και ο διευθύνων σύμβουλος XPRIZE Anousheh Ansari. Το θέμα του προγράμματος 2022 Asteroid Day LIVE είναι: «Το μικρό είναι όμορφο».

Στην Κύπρο οι επίσημες δραστηριότητες διοργανώνονται από το Κίτιον Πλανητάριο Αστεροσκοπείο και τον διευθυντή του Γιώργο Τρουλλιά ο οποίος είναι ο επίσημος Εθνικός Συντονιστής για την Παγκόμια Ημέρα Αστεροειδών στην Κύπρο.  Οι εορτασμοί φέτος θα γίνουν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM και είναι δωρεάν για όλους. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στην Κύπρο μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο

Το Asteroid Day LIVE θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου. θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις και θα ταξιδέψει τους θεατές σε επιστημονικά εργαστήρια, πανεπιστημιακά ερευνητικά τμήματα και διαστημικές υπηρεσίες από όλο τον κόσμο, για να αναδείξει την εξαιρετική επιστήμη και τεχνολογία που χρησιμοποιείται. Επιπλέον, όσοι επισκέπτες θα βρίσκονται στο Λουξεμβούργο, μπορούν να παρευρεθούν στην Τεχνική Ενημέρωση για τους Αστεροειδείς στις 29 Ιουνίου, και να λάβουν μέρος στο Εορταστικό Δείπνο στις 30 Ιουνίου και στην εκδήλωση Astronaut Meet & Greet στις 2 Ιουλίου όπου μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τους αστροναύτες και να συζητήσουν μαζί τους.

Το ίδρυμα «Asteroid Foundation» θα φιλοξενεί ζωντανές εκδηλώσεις του Space Connects Us την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα μαζί με τους παγκόσμιους εταίρους του.  Το κοινό θα μάθει πώς και γιατί οι αστεροειδείς μετακινούνται μέσα και έξω από τις λίστες υψηλού κινδύνου και πώς λειτουργούν οι δύο υπηρεσίες μαζί ESA και NASA για να προβλέψουν με ακρίβεια τις προσκρούσεις αστεροειδών. Οι θεατές μπορούν να συντονιστούν στη δωρεάν εικονική εκδήλωση μέσω του πιο κάτω συνδέσμου.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης