Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗSCI-TECHΗ Microsoft καταργεί σταδιακά τον Internet Explorer

Η Microsoft καταργεί σταδιακά τον Internet Explorer

Η Microsoft καταργεί τον Internet Explorer την εφαρμογή desktop του ξεπερασμένου προγράμματος περιήγησης μετά από σχεδόν 30 χρόνια.

Παράλληλα, από σήμερα, προχωρά στην κυκλοφορία μιας ενημερωμένης έκδοσης του νεότερου προγράμματος περιήγησης Edge

Οι χρήστες θα ανακατευθύνονται στον Edge και οι περαιτέρω ενημερώσεις που αναμένεται να γίνουν το καλοκαίρι θα εξαφανίσουν τα σημάδια του ανενεργού προγράμματος περιήγησης από τα μενού εκκίνησης και τις γραμμές εργασιών.

Στην πραγματικότητα, για τον Internet Explorer είχε ήδη σημάνει το τέλος όταν στις 15 Ιουνίου 2022, η Microsoft δήλωσε ότι θα το αποσύρει.

«Η αλλαγή στη χρήση της ενημέρωσης Microsoft Edge για την απενεργοποίηση του Internet Explorer έχει ως στόχο να προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης και να βοηθήσει τους οργανισμούς να μεταφέρουν τους τελευταίους εναπομείναντες χρήστες του Internet Explorer-11 στον Microsoft Edge», δήλωσε η εταιρεία.


Η Microsoft εξήγησε ότι, μέχρι να εξαφανιστούν τα εικονίδια τον Ιούνιο, οι χρήστες που θα κάνουν κλικ στον Internet Explorer θα ανακατευθύνονται στον Microsoft Edge.

«Τα δεδομένα περιήγησής τους θα μεταφερθούν αυτόματα στο Microsoft Edge, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την περιήγησή τους».

Η Microsoft ανακοίνωσε το 2015 ότι παίρνει αποστάσεις από τον Internet Explorer, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από πολλούς χρήστες των Windows για την υποτονική του ταχύτητα. Ως νεότερη εναλλακτική έφερε στο προσκήνιο το τότε ολοκαίνουργιο πρόγραμμα περιήγησης Edge.

Ο Edge σχεδιάστηκε ως ένα ταχύτερο και πιο προηγμένο πρόγραμμα περιήγησης που θα ήταν η προεπιλογή για τους χρήστες, που θα χρησιμοποιούσαν όλο το φάσμα των Windows 10.

Μέχρι τον περασμένο Ιούνιο, ορισμένοι χρήστες εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν τον Internet Explorer, αλλά η Microsoft έλεγε ότι πολλοί ιστότοποι δεν ήταν πλέον συμβατοί με το πρόγραμμα περιήγησης.

Σε μια εισήγηση για την επανεξέταση της αγοράς από την αυστραλιανή ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού, η Microsoft δήλωσε ότι είχε περάσει χρόνια «προσπαθώντας να αντιμετωπίσει ασυμβατότητες που προέκυπταν με διάφορους ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τους πιο δημοφιλείς στο διαδίκτυο», αλλά τελικά αποφάσισε ότι αυτή η προσέγγιση «δεν είχε πλέον νόημα».

Τον ίδιο μήνα, η Microsoft τερμάτισε την υποστήριξη του προγράμματος περιήγησης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα λάμβανε πλέον ενημερώσεις που θα επιδιόρθωναν κενά ασφαλείας.

ΠηγήLIFO

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης